FORBRUKERTEKNOLOGI

Trådløs lading innebygd i skjermen

Første av sitt slag.

En enkel og praktisk løsning fra Samsung. Dessverre vet vi ikke når skjermen kommer i butikkene.
En enkel og praktisk løsning fra Samsung. Dessverre vet vi ikke når skjermen kommer i butikkene. Bilde: Samsung
27. juli 2015 - 12:08

Trådløs lading av enheter som mobiltelefoner blir mer og mer utbredt, selv om omfavnelsen av teknologien ikke har gått like fort som mange hadde håpet.

Samsung er likevel blant selskapene som satser tyngst på løsninger som innebærer lading uten at man må plugge en kabel inn i telefonen. Deres Galaxy S6 har trådløs lading innebygd uten at det er inngått noen kompromisser (tidligere var gjerne telefoner som støttet dette litt tykkere, for eksempel). Ikke minst støtter telefonen begge de konkurrerende standardene, Qi og PMA.

Les også: Et gjennombrudd for trådløs lading?

Også møbelprodusenten Ikea har kastet seg på bølgen, og lansert en rekke møbler med ladestasjoner bygd inn (som bruker Qi-standarden).

Nå kommer Samsung med nok en lur løsning – en skjerm med en innebygd stasjon for trådløs lading.

Enkelt og greit

Det er en tross alt veldig logisk kombinasjon – mange brukere har mobilen liggende fremme når de jobber, og hvorfor ikke da legge den foran skjermen og få den ladet opp samtidig.

Ladepunktet er plassert i skjermens base, og det er bare å legge en kompatibel telefon på den, og vente på at det grønne lyset kommer på.

Det er for øvrig Qi-standarden som støttes.

Les mer: Flere alternativer for trådløs lading

Modellen heter SE370 og vil finnes i to størrelser, 23,6 tommer og 27 tommer. Det loves ellers glimrende bildekvalitet og respons, i tillegg til optimaliseringer som skal det gjøre mist mulig slitsomt å bruke skjermen over tid.

Det er imidlertid fortsatt uklart når skjermen kommer på markedet og hvor mye den vil koste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.