Trådløs overføring fra PC til TV

Vi har testet et rimelig og godt alternativ for trådløs videooverføring. For litt over en tusenlapp kan du se DivX-filmene dine i stua, sendt rett fra PC-en.

Vi har testet et rimelig og godt alternativ for trådløs videooverføring. For litt over en tusenlapp kan du se DivX-filmene dine i stua, sendt rett fra PC-en.

Trådløs overføring av video er ikke akkurat noe nytt, men nyttig er det utvilsomt. Derfor har vi testet en av løsningene som finnes på markedet idag, et produkt som heter Spylinker, som tilbyr overføring av lyd og bilde på 2.4 GHz-frekvensen.

Vi testet sakene fra en Mac PowerBook til TV, og fra et DV-kamera til TV. Spylinker består av en sender og en mottager, og alt av kabler, batteripakker og annet er med i pakken når du kjøper den.

Oppsettet var enkelt, sålenge vi hadde Apples S-VHS til composite-adapter, siden alle plugger på Spylinker er phono. Ifølge reklamen skal Spylinker sende DVD-filmer og datagrafikk like bra som lyd av alle slag, på en avstand på opptil 250 meter. Vi regner med at oppsettet på Windows-PC er like enkelt og greit.

Hovedbegrunnelsen er at man skal slippe å dra kabler fra rom til rom, eller mellom etasjene i huset. Det funker ganske bra. Vi kunne spille DVD-film på Mac-en på arbeidsrommet, og stille inn TV-en og se dem i stua, tvers gjennom betongveggen.

Likeledes kunne vi sette på batteripakken på senderen, plugge den i kameraet, og sette opp et hemmelig overvåkingskamera på loftet, tre etasjer opp, for så å sette oss i stua og se hva som foregikk på balkongen til naboen. Det var ikke mye som skjedde der, men kvaliteten på videoen var utmerket.

Veiledende pris er ifølge distributør Integral kr. 1190,- inkludert moms.

Også Thomson multimedia leverer en trådløsenhet for video og lyd. Denne har ikke batteripakke, men har til gjengjeld fjernkontroll, og sender kontrollsignalene andre veien for å styre kilden. Denne ligger i samme prisklasse som Spylinker.

Til toppen