Trådløst Internett på britiske jernbanestasjoner

Brukerne av bærbare PC-er og PDA-er vil snart bli tilbudt trådløs, høyhastighets Internett-aksess ved 15 av Storbritannias største togstasjoner.

Megabeam, en europeisk leverandør av trådløs Internett-aksess, annonserte forrige uke at selskapet har inngått en avtale med Railtrack, eieren av infrastrukturen til den britiske jernbanen, om å installere Wi-Fi-noder basert på 802.11b-standarden ved ni av Londons jernbaneterminaler, samt seks regionale stasjoner.

Ifølge ZDNet UK vil tjenesten rettes mot bedriftskunder som trenger tilgang til bedriftsintern informasjon og Internett mens de reiser i Storbritannia. Megabeam har allerede i en periode testet ut systemet ved Paddington Station i London, og er nå altså klare til å utvide tjenesten til flere stasjoner.

I Storbritannia har det til nå vært bekymring over at British Telecommunications (BT) skulle nærmest monopolisere det britiske Wi-Fi-markedet, etter at selskapet for en tid tilbake annonserte at det planlegger å bygge ut minst 400 trådløse nettverksnoder ved steder som hoteller. kaffebarer og kjøpesentra. Men Megabeams tilknytning til Railtrack tyder på at BT likevel vil kunne møte hard konkurranse.

Ifølge ZDNet UK har Megabeam allerede 20 Wi-Fi-noder i drift i Europa, inkludert flyplassene i Roma og Milano.

I Norge annonserte Finnmark Bredbånd nylig etableringen av Finnmarks første og eneste IP-sone, på torget i Lakselv sentrum.

Til toppen