Trådløst ISDN-hjemmenettverk

En ny boks for å lette hjemmesurfingen er på markedet. Tale og data over ISDN, 300 meters rekkevidde uten en eneste kabel loves.

Den nye boksen fra norske Ascom skal gjøre det enklere å sjekke e-posten sin på do, ifølge en pressemelding. Startpakken voo:doo består av én DECT basestasjon, en trådløs Eurit 133 telefon og et PC-kort som kan puttes inn i en bærbar datamaskin.

Selskapet hevder dette er den første løsningen som kombinerer data- og talemulighet trådløst, og mener det er løsningen for den som ikke vil ha huset fullt av kabler. Samtlige ISDN-tjenester, med unntak av tekstmeldinger, er tilgjengelig ifølge en pressemelding.

- Med Ascom voo:doo kan du arbeide trådløst med telefon og data hvor du vil. Det vil si at du kan site på balkongen, i stuen, i garasjen, i senga eller for den saks skyld på do for å chatte, sjekke e-post, surfe og ringe - uavhengig av kabler, sier salgssjef Jørn Finstad.

Bransjen satser solid på trådløse hjemmenettverk for neste generasjons avanserte Internett-brukere. Med forskjellige løsninger som for eksempel den evig kommende Bluetooth-standarden ser man for seg at alle enheter i huset skal være tilsluttet et trådløst lokalnettverk tilkoblet Internett.
Les:
Freepad snart i produksjon
Entreprenører bygger trådløs by
Trådløs Palm-tjeneste til Europa i sommer
Transmeta vil samarbeide med Screen Media

Rekkevidden på enkel eller dobbel ISDN innendørs er 50 meter på Ascoms boks, mens utendørs surfing kan foretas opp til 300 meter fra basestasjonen.


­ Du kan koble opp 6 trådløse ISDN-telefoner, og inntil 6 dataenheter til basestasjonen. Det er også mulig å koble opp en printer via kabel på DECT basestasjonen, men denne vil da stjele ett uttak. Med flere håndsett kan du sette over samtaler og ringe kostnadsfritt internt med full Eurit og ISDN-funksjonalitet. Hvert håndsett kan ha vært sitt nummer, sier Finstad.

Startpakken koster 5.990,- inkl. mva til sluttbruker. I første omgang vil det kun være en løsning med PCMIA-kort for bærbare PCer. Men om kort tid vil det også være en pakke med ISA/PCI-kort for stasjonære PC-er til samme pris sier pressemeldingen.

Til toppen