BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre DCS-konsesjoner lyst ut

Samferdselsdepartementet har lyst ut tre konsesjoner for å etablere og drive mobiltelefonsystem av DCS-1800-standarden.

Frode Eriksen
26. juni 1997 - 18:11

Hovedvilkåret for konsesjonen er at 90 prosent av befolkningen i 19 av landets største befolkningstette områder skal være dekket i løpet av tre år.

DCS-1800 lisensene kommer blant annet som en følge av kapasitetsproblemer i det eksisterende GSM-900 systemet i de største byene.

Tildeling av konsesjon skal skje i løpet av 1997. Utlysningen får ingen konsekvenser for innehaverne av mobillisenser i dag, Telenor Mobil og NetCom. Desse to selskapene får også anledning til å søke konsesjon for drift av DCS-1800-nett.

Det legges vekt på å sikre samtrafikk mellom de nye mobiltelefonsystemet, andre mobiltelefonsystemer og det ordinære telenettet. Utlysningen skjer på grunnlag av tidligere behandling i Stortinget og etter at utkast til konsesjonsvilkår har vært på høring hos berørte parter.

Tempoet i utbyggingen er satt slik: De fire største byområdeneskal være dekket innen et år etter tildeling, de neste åtte områdene skal være dekket innen det påfølgende året og de resterende sju områdene skal være dekket tre og et halvt år etter konsesjonstildelingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.