BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre nye proffmobiler fra Nokia

Nokia annonserte i dag tre nye mobiltelefoner bedriftsmarkedet. 3G og WLAN er stikkord.

12. okt. 2005 - 14:50

Nokia annonserte i dag de tre nye bedriftsmobilene Nokia E60, Nokia E61 og Nokia E70. Mobilene ventes å komme på markedet i første kvartal 2006.

De nye mobiltelefonene bygger på den nyeste utgaven av Series 60-plattformen og Symbian OS v. 9.1. De skal støtte kommunikasjonsteknologier som 3G, WLAN, Bluetooth og infrarød. De støtter også oppkobling til PC via USB 2.0.

Nokia E-series støtter en rekke GSM-frekvenser og 3G (WCDMA)-nettverk, noe som muliggjør sømløs roaming over hele verden, i tillegg til en rekke lokale oppkoblingsmuligheter som WLAN, Bluetooth og infrarød, samtidig som mobiltelefonene kan kobles til med USB 2.0.

Nokia satser nå sterkt på talekontrollert funksjoner. De nye mobilene støtter talebaserte tjenester som IP-telefoni (VoIP), Push-to-Talk og andre SIP-baserte ringetjenester. Bedrifter som bruker Avaya eller Cisco IP PBX, kan koble de nye Nokia-terminalene direkte til firmaets telefonnettverk. Dette gir blant annet mulighet for bruk av internnumre og til å sette over telefonen sin til andre.

De nye mobiltelefonene, skal bli de første på markedet som støtter fjernstyring av enheter ved hjelp av OMA DM-standarden. Ifølge Nokia vil dette gi IT-ansvarlig gode verktøy for en sentralt administrert styring og beskyttelse av forretningskritisk informasjon også på bedriftens mobile nettverk, konfigurasjon av enheter, tilgangskontroll, installasjon av programvare og personlig tilpasning.

E60 er en relativt ordinært utseende mobil med støtte for både UMTS og EDGE. Den er en av å nye mobiler som leveres uten kamera, noe en del faktisk etterlyser. Mobilen har inntil 30 MB internt minne tilgjengelig for brukeren. Den støtter også MMC-kort med redusert størrelse.

Skjermen har en oppløsning på 352 x 416 piksler

Mobilen veier 117 gram og måler 115 mm x 49 mm x 16,9 mm.

Med bruk av bare GSM har telefonen en taletid på mellom 3,2 og 6,4 timer, mens standbytiden er oppgitt til å være på mellom 6,4 og 8,3 dager.

E61 ligner langt mer på en smarttelefon. Den er utstyrt med QWERTY-tastatur og markedsføres som en enhet utviklet for mobil e-post. Den tilbyr blant annet kryptert mobiloppkobling med flere e-postklienter. Den støtter i tillegg til UMTS, også EDGE, og kan sende og motta e-post samtidig som brukeren snakker i den. Dette er funksjonalitet som er gjort mulig med versjon 9.1 av Symbian OS.

Av mobilens interne minne, er opptil 75 MB tilgjengelig for brukeren. Minnet kan utvides med miniSD-kort. Heller ikke denne mobilen ser ut til å ha kamera.

Mobilen veier 144 gram og måler 117 mm x 69.7 mm x 14 mm.

Med bruk av bare GSM har telefonen en taletid på mellom 4 og 7 timer, mens standbytiden er oppgitt til å være på mellom 9 og 11 dager.

Også E70 har et fullt QWERTY-tastatur, men dette er delt og normalt skjult inne i mobilen. Skjermen har en oppløsning på 352 x 416 piksler. Mobilen er utstyrt med et 2 megapiksel kamera og kan gjøre videoopptak. Det tilgjengelige brukerminnet er på 75 MB, men kan utvides med miniSD-kort.

Også denne mobilen støtter EDGE.

Med bruk av bare GSM har telefonen en taletid på mellom 3,6 og 7,3 timer, mens standbytiden er oppgitt til å være på mellom 7,2 og 9,3 dager.

Mobilen veier 127 gram og måler 117 mm x 53 mm x 22 mm når den er lukket.


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.