Tredimensjonalt brukergrensesnitt for Windows

Intel utvikler nå et 3D-basert grafisk brukergrensesnitt som et skal oppå Windows. Motivasjonen skal være å få flere Katmai-kompatible programvareprodukter på markedet.

Miramar, som prosjektet kalles, er trolig et forsøk fra Intel på å lede an bruken av multimediainstruksjonene i instruksjonssettet Katmai, som blir implementert i flere av selskapets prosessorer til neste år.

Miramar ble for første gang vist fram til eksterne utviklere ved Intel Developer Forum i september. Deltakerne fikk se en demonstrasjon av en prototyp av grensesnittet. Miramar lar blant annet informasjon bli organisert på en slik måte at URL-er og andre ofte brukte filer og adresser kan plasseres i et virtuelt 3D-miljø. Grensesnittet skal likevel ikke kreve endringer i de underliggende applikasjonene.

Intel skal ifølge kilder lisensiere programvaren til andre selskaper, men produktet vil ikke bli tilgjengelig for om ytterligere et par år.

Til tross for at Miramar vil fungere som et nytt grensesnitt for Windows, skal det ifølge kilder nært tilknyttet prosjektet, ikke konkurrere med programvare fra Microsoft.

(Kilder: The Register, ZDNet UK)

Til toppen