KARRIERE

- Trist dag for IBM Danmark

Oppdatert: Rundt hundre ansatte mister jobben.

OMSTILLING: IBM Danmark forbereder en større kuttrunde, melder danske medier. I forrige måned var IBM raske med å avvise ryktene om at selskapet globalt skulle kutte 100.000. Det reelle antallet er ikke kjent, men IBM antyder «noen tusen». Samtidig rekrutterer selskapet i vekstområder.
OMSTILLING: IBM Danmark forbereder en større kuttrunde, melder danske medier. I forrige måned var IBM raske med å avvise ryktene om at selskapet globalt skulle kutte 100.000. Det reelle antallet er ikke kjent, men IBM antyder «noen tusen». Samtidig rekrutterer selskapet i vekstområder. Bilde: AP/Seth Wenig
25. feb. 2015 - 13:43

Midt i lykkerusen over at Apple valgte dansk jord for sitt kommende datasenter, melder flere lokale medier at IBM Danmark skal slankes.

«Fyringsrunden» omfatter opptil 120 ansatte, hevder danske Computerworld, som skriver at onsdag blir en trist dag for selskapet. Også nettstedet Version 2 mener å vite at de berørte får den ubehagelige beskjeden i dag.

IBM Danmark avviser tallene, men bekrefter at det blir oppsigelser.

Oppdatert:
Computerworld.dk skriver at omkring 90 IBM-ansatte fikk sparken i dag. Ytterligere rundt 10 personer skal ha takket ja til en frivillig sluttpakke forut for dagens dramatikk.

Omstillling

Det som er sikkert er at avdelingen på få år har kvittet seg med over 1.000 ansatte. Offisielle tall viser at bemanningen er redusert fra 3.870 til 2.836 i perioden 2010 - 2013. I flere av de foregående årene har Danmarkskontoret slitt med store underskudd.

Den danske avdelingen av IBM er langt større enn her til lands, blant annet doblet danskene staben til nær 7.000 gjennom oppkjøpet av Maersk Data for over ti år siden.

Også i Norge har IT-giganten de siste årene redusert bemanningen en del. Det begynner å bli lenge siden, men i velmaktsdagene før årstusenskiftet var de 1.700 personer. Avdelingen med kontorer på Mastemyr utenfor Oslo var redusert til 650 for to år siden, og ytterligere ned til 538 ansatte i fjor.

Flere tusen

Inntektene til «Store Blå» har falt i elleve kvartaler på rad, men de opplever også lyspunkter i den store forvandlingen selskapet er inne i, skrev digi.no da årsresultatet ble presentert forrige måned.

Ved siste offisielle telling i fjor hadde IBM globalt 431.000 ansatte. Ryktene om at en fjerdel av disse skulle bli overflødige i en kommende kuttrunde er helt gale, og for lengst avvist av IBM.

- IBM kommenterer ikke rykter. Hvis noen hadde sjekket informasjonen som allerede er publisert om IBMs resultater for 2014, eller bare hadde tatt seg bryet med å spørre oss, så ville de fått vite at IBM har annonsert at selskapet har tatt en kostnad på 600 millioner dollar for å balansere arbeidsstyrken. Dette omfatter flere tusen ansatte, sier IBM Norges pressekontakt Otto Backer Solberg til digi.no.

Han har ingen kommentarer til hvordan den varslede omstillingen vil slå ut i enkeltland.

IBM Norge: - Ingen dramatikk

- Det er ingen dramatikk i det som skjer nå slik jeg leser situasjonen. IBM ansetter også. I fjor ble det rekruttert 45.000 mennesker globalt. Per i dag har selskapet omtrent 15.000 ledige stillinger over hele verden, sier Solberg.

Forvandlingen IBM er inne i gjør at selskapet søker kandidater til utpekte vekstområder som nettsky, analyse, sikkerhet, sosiale og mobile teknologier.

- Dette er et bevis på at IBM fortsetter sitt arbeid med å tilpasse arbeidsstyrken til den etterspørsel vi ser i markedet. I Norge har vi for tiden rundt 10-15 ledige stillinger og i fjor ansatte vi om lag 40 personer, påpeker pressekontakten.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.