Trøbbel for Office på Mac

Applikasjonene krasjer, men Microsoft lover fiks.

Trøbbel for Office på Mac
Office 2016 for Mac var en velkommen oppgradering. Dessverre rapporteres det om mange tilfeller av applikasjoner som slutter å fungere. Bilde: Microsoft

Brukere av nye Office 2016 på Mac OS X, som også har oppgradert til den nye versjonen av operativsystemet, El Capitan, melder om svært trøblete oppførsel av kontorpakken.

Rent konkret er det snakk om flittige krasj av applikasjonene i pakken, stort sett Outlook og Word, der programmene ofte bare slutter å fungere, uten at det er helt klart hva som forårsaker problemene. Det meldes om mange forskjellige tilfeller av krasj, tilsynelatende uten at de følger et spesifikt bruksmønster.

Les også: Endelig har Mac fått en skikkelig Office-versjon

Poenget er at disse problemene ble lagt merke til allerede av brukere som har betatestet El Capitan, noe som har vært mulig siden i sommer. Allerede i slutten av juli begynte de første meldingene om krasj å tikke inn. Antallet feilmeldinger har eksplodert nå som operativsystemet er tilgjengelig for alle, men ingen fiks foreligger fra Microsoft, eller Apple for den saks skyld. Og det er fortsatt ikke klart hva som forårsaker problemene, noe som selvsagt er frustrerende for de mange Office-brukerne. Såkalt GM-versjon av El Capitan har foreligget siden september, så Microsoft har hatt god tid til å registrere tilbakemeldingene.

Fiks kommer, uklart når

Om ikke annet har Microsoft nå innrømmet at de er klare over problemene. Selskapet skriver i en epost at de er kjenner til ustabilitetene, og at de samarbeider aktivt med Apple om å identifisere årsaken og komme med en fiks.

Inntil videre anbefales det å sørge for å ha installert de nyeste oppdateringene til Office 2016.

Microsoft nevner også et problem med eldre Outlook 2011 på El Capitan. Det loves fikser for begge problemene, men selskapet gir ingen konkret tidspunkt.

Les også: Nå er Office 2016 klart for alle

Interessant nok er det en Sunder Raman, som sier at han jobber i Outlook for Mac-teamet, som er aktiv i en diskusjonstråd på nettstedet Thurrott.com. Der påpeker han at visse problemer er vanskelige å finne og fikse grunnet maskinvarekonfigurasjoner. Han skriver at Microsoft og Apple har jobbet tett sammen under beta-perioden for El Capitan, og har i løpet av den tiden identifisert og fikset mange problemer.

I mellomtiden er det altså bare å smøre seg med tålmodighet om man er Mac-bruker med nyeste Office installert.