Trolig flere bak DoS-angrep mot chat-tjeneste

En snakke-tjeneste for ungdom måtte stenge på grunn av et omfattende DoS-angrep, og de antatte gjerningsmennene har nå vært til avhør hos Økokrim.

digi.no har tidligere skrevet at en ungdoms-snakke-tjeneste måtte stenges etter et DoS (Denial of Service / tjenestenekt)-angrep. Kommunikasjons- og internettselskapet ChrisKomm stengte tjenesten etter at det de antok var en 36-åring de kjente til fra før, angrep shellserveren i protest mot et månedlig beløp på 35 kroner.
Denne saken kan du lese her:
Stengte chat-tjeneste i protest mot usle 35 kroner

ChrisKomm anmeldte saken til Økokrim, og flere involverte har nå vært til avhør. Økokrim kan ikke gi flere opplysninger før saken er ferdig behandlet, men etter det digi.no forstår er 36-åringen innblandet i saken selv om det foreløpig er uklart hvem som teknisk sett iverksatte angrepet.

Stian Holm Pedersen, som er daglig leder i ChrisKomm, forteller til digi.no at de har hatt lite kontakt med Økokrim, men har hørt via andre at det visstnok ligger fire anmeldelser totalt der 36-åringen er antatt som gjerningsmann.

- Det vi har fått inntrykk av er at om 36-åringen ikke har satt i gang DoS-angrepet selv, har han i hvert fall hatt en finger med i spillet. Han har et stort nettverk og det kan være hvem som helst som har startet dette angrepet rent teknisk. Det er vanskelig å finne bevis i slike saker. Men han "skryter" av at han har personer i sitt nettverk som teknisk starter og utfører angrepene for ham. Det holder å være konge blant guttunger i et lite miljø. Man trenger ikke, og ønsker heller ikke, så mye publisitet rundt handlingene utover dette.

Etter det digi.no forstår har Økokrim nå inndratt datautstyret til de antatte gjerningsmennene, men saken er fortsatt under etterforskning.

Organisasjonen Hackers Online hadde også kjennskap til denne DoS-saken, og en kilde forteller til digi.no at alle elektroniske spor førte tilbake til Universitetet i Oslo. Etter at Økokrim var på besøk hos 36-åringen stoppet imidlertid angrepene.

Til toppen