UTVIKLING

Troll forbereder Qt for enda flere enheter

Trolltech sluppet en testutgave av Qt-rammeverket for små Windows-enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. okt. 2007 - 08:40

Trolltech kunngjorde i går at selskapets har sluppet en tidlig testutgave (Technology Preview) av Qt for Windows CE (Qt/WinCE). Denne er tilgjengelig både for kommersielle kunder og åpen kildekode-fellesskapet. Med den kommende Qt-versjonen skal utviklere nå også kunne lage Qt-basert programvare for Windows CE. Fra før finnes Qt til Windows, Linux, Mac og integrert Linux.

    Les også:

Qt/WinCE er basert på Qt 4.3 og støtter Windows CE og Windows Mobile med versjonsnummer 5.0 og 6.0. Trolltech understreker dog at Qt/WinCE ikke har komplett støtte for Windows Mobile API, slik at utviklere som ønsker å få tilgang til API-er som er Windows Mobile-spesifikke, for eksempel telefoni og PIM (personal information manager), må gjøre dette ved å få tilgang til operativsystem-funksjonaliteten direkte.

Qt/WinCE inkluderer portede utgaver av relevante moduler fra Qt 4.3 API. Dette inkluderer QtCore, QtGUI, QtNetwork, QtSQL, QtSVG, QtScript, QtXML og Active Qt, men ikke Qt3Support og QtOpenGL.

Utviklingsverktøyene som følger med er Qt Designer, Qt Linguist pog Qt Assistant. qmake er dessuten utvidet til å lage Visual Studio prosjektfiler (.vcproj).

Den endelige utgaven av Qt/WinCE kan ventes i slutten av første kvartal av 2008. Betaversjonen vil trolig komme i slutten av 2007.

Dagens testutgave er tilgjengelig her.

Trolltech har også sluppet oppdaterte utgaver av Qt og Qtopia Core. Den nye versjonene, 4.3.2, inkluderer primært feilfikser og ytelsesforbedringer. En oversikt over endringene finnes her.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.