Trolltech går fortsatt med underskudd

Programvareselskapet holdt igjen på ansettelser, men det var ikke nok til å komme tilbake i pluss.

Trolltech går fortsatt med underskudd

Programvareselskapet holdt igjen på ansettelser, men det var ikke nok til å komme tilbake i pluss.

Programvareselskapet Trolltech er det eneste teknologiselskapet notert på Oslo Børs som satser på åpen kildekode. Selskapet leverer sine produkter under to forskjellige lisensieringer, en vanlig kommersiell lisens og en åpen GPL.

Selskapet satser aggressivt på å vokse raskt, men det har gått utover lønnsomheten. Etter årets første kvartal fikk aksjekursen svi på grunn av overskuddet, og Trolltech varslet derfor at de skulle holde igjen på nyansettelsene for å komme tilbake i pluss.

    Les også:

Det greide de ikke helt, men underskuddet for kvartalet er redusert. Det endte på 7,7 millioner kroner i årets andre kvartal, en halvering av underskuddet fra samme kvartal i fjor.

Selskapet opprettholder veksten, men den er ikke like kraftig som ledelsen hadde sett for seg. Litt av det skyldes at veksten for Trolltechs mobilplattform Qtopia ikke har gått like raskt som de forventet.

Inntektene steg uansett med 24 prosent fra 41,7 millioner kroner i fjor, og endte på 51,8 millioner i årets andre kvartal.

Trolltech har nå 232 ansatte, og det er på samme nivå som i forrige kvartal. Selskapet planlegger imidlertid å fortsette veksten i antall ansatte, og allerede i inneværende kvartal forventer de å ansette 13 nye. Neste år planlegger de å ansette ytterligere 40 til 50 ansette.

Til toppen