Trønder-Avisa "teppebombet" egne kunder

Trønder-Avisa gjorde livet surt for sine nyhetsmail-abonnenter i går. En teknisk feil på mailserveren førte til at Nord-Trøndelags største regionavis regelrett teppebombet sine egne kunder med epost. Avisa blir nå politianmeldt med mindre den betaler for seg.

Det er gründer og daglig leder i Asker-bedriften Teknoserv, stjørdalingen Erik Hovdahl, som nå truer med politianmeldelse om ikke Trønder-Avisa betaler 4.000 kroner i erstatning for merarbeidet mandagens mailspam påførte Teknoserv.

Trønder-Avisas IT-sjef, Knut Lorås, har i dag sendt ut en beklagelse til alle mottakere av avisas daglige nyhetsmail, der han gjør rede for årsaken til at det ble sendt ut nærmere 2.500 kopier av samme nyhetsbrev til hver av de omlag 500 abonnentene.

- En prosess på vår interne e-post server hengte seg opp i går ettermiddag, og førte til at utsending av vårt nyhetsbrev på e-post gikk i loop. Dette ble stoppet så snart det ble oppdaget, men førte likevel til av ca. 2.500 kopier ble sendt ut til hver abonnent. Vi sender vårt nyhetsbrev til en server i USA som vidersender til de som abonnerer på tjenesten, og de stoppet vidersendingen så snart de kom på jobb. Trønder Avisa beklager sterkt det som skjedde, og gjør alt vi kan for å sikre oss at slike feil oppstår igjen, skriver Lorås i beklagelsen.

Men Hovdahl er på ingen måte fornøyd med bare en unnskyldning.

- Overført i den fysiske verden er det som skjedde i går å sammenlikne med at Trønder-Avisa hadde dumpet 2.500 aviser utenfor butikkdøra mi. Jeg antar at de da ville forstått at de måtta rydde opp etter seg, og selv betale omkostningene, sier Hovdahl til digitoday.no.

Hovdahls selskap, Teknoserv, lever av å tilby profesjonell IT-support - blant annet nettverksservere - til en rekke store norske bedrifter, deriblant Telenor Bredbånd, Otrum og Norske Liv. Han ble derfor svært bekymret da Trønder-Avisas mailserver gikk amok - en mailserver som til overmål ikke lot seg umiddelbart stoppe fordi den står plassert i USA.

- Det holder ikke at Trønder-Avisa, som vi hittil har opplevd som en seriøs og sikker aktør, dekker seg bak at dette er en tjeneste som er levert av annen leverandør eller er utenfor deres kontroll. Dette er og blir avisas ansvar, sier Hovdahl til digitoday.no.

I en epost til Trønder-Avisas sjefredaktør, Arnulf Gotvasli, ber Hovdahl om at avisa dekker hans kostnader - totalt 4.000 kroner pluss moms - ellers vil avisa bli politianmeldt og krav vil gå videre til rettslig innkreving.

- Kravet skal dekke nedetid på vår server som ble koplet fra nettet i frykt for at avisa smittet oss med virus. Det skal også dekke virussøk på alle maskinene vi har tilknyttet nettet, supportkontakt med antivirusselskapet Norman ASA i tilfelle dette var et nytt, udetektert virus, tapt arbeidsfortjeneste, ekstraarbeid i forbindelse med opprydding, samt advarsel til og sjekk av kunders mail om mulig virus, forteller Hovdahl.

Sjefredaktør Arnulf Gotvasli i Trønder-Avisa satt i møte da digitoday.no ringte, men kommer tilbake med kommentarer senere.

Til toppen