KORTNYTT

Trondheim får bredbåndsbasert kino

21. mars 2006 - 09:05

I forbindelse med Det 70. norske biblioteksmøtet i Trondheim 22 til 25. mars skal Trondheim folkebibliotek demonstrere sitt nye kinotek på hovedbiblioteket. Det er det femte i rekken av bredbåndsbasert kino på norske bibliotek.

Kinoteket er et spesialtilbud for bibliotek basert på internettjenesten www.filmarkivet.no. På Kinoteket kan grupper og enkeltpersoner velge å se filmer i DVD-kvalitet i små elektroniske kinosaler. Deichmanske bibliotek i Oslo var først ute med kinotek-tilbudet og nå står et nytt kinotek på folkebiblioteket i Trondheim klar til å ta i mot publikum. Tjenesten er utviklet av Norsk filminstitutt med støtte fra Høykom/Norges forskningsråd, regjeringens program for bredbåndssatsing.

- Kinoteket gir folk gratis tilgang til vår nasjonale filmarv, noe vi opplever som å være et godt og riktig supplement til bibliotekets øvrige tilbud til publikum og helt i tråd med vår oppgave som forvalter av filmarven, sier Vigdis Lian, direktør for Norsk filminstitutt.

Filmarkivet.no drives av Norgesfilm i Kristiansand. Selskapet har i dag avtaler som muliggjør distribusjon av film til kinotek i over hundre kommuner rundt i landet. Kinotek er fra før i drift på Kristiansand folkebibliotek, Deichmanske hovedbibliotek, Majorstua filial og Oppsal filial. Grünerløkka filial åpner kinotek i mai.

- Vi er det første nasjonale filmarkivet i verden som åpner opp for en bred distribusjon av film i digitale nett og i en kvalitet vi trygt kan være bekjent av, sier Lian.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.