Trygghets-varsler fra Facebook

Lar deg si ifra at alt er OK hvis katastrofen inntreffer.

Trygghets-varsler fra Facebook
Det skal være veldig enkelt å si i fra at man er uskadet hvis en naturkatastrofe skulle inntreffe. Bilde: Facebook

Sosiale medier er blitt et viktig element ved diverse katastrofer og andre uforutsette hendelser. Man bruker ofte sosiale nettverk for å kommunisere med venner og familie hvis katastrofen skulle inntreffe.

Bilde: Facebook

Facebook har tydeligvis forstått hvor essensielt dette kan være, og introduserer derfor noe de kaller for «safety check». Det er et verktøy som lar brukerne av nettverket enkelt merke seg selv og eventuelt venner som trygge, hvis de er i nærheten av et katastrofeområde. Facebook kan selv spørre om du er trygg hvis man befinner seg fysisk i nærheten av en hendelse, og man kan deretter trykke på en grønn knapp for å la alle Facebook-venner vite at man er uskadet. Hvis tjenesten skulle tatt feil av lokasjonen, kan man også si i fra om at man ikke befinner seg i området. Man vil også kunne raskt se hvilke venner som befinner seg i det relevante området, og hvor mange av disse som er merket som trygge, man vil også få varslinger når disse vennene sier i fra at alt er i orden.

Konseptet oppstod etter det katastrofale jordskjelvet og tsunamien i Japan i 2011, der Facebooks lokale ingeniører begynte å eksperimentere med en oppslagstavle der brukere kunne legge inn beskjeder om at de var uskadet. Konseptet ble videreutviklet over årene som gikk, og rulles nå ut for fullt på iOS, Android, enklere telefoner og desktop.

    Les også: