Trykk "play", men ikke i Norge

Nok en musikktjeneste er lansert på nettet, men heller ikke denne kan brukes i Norge. Vivendi Universals Pressplay satser på USA, de også.

Nok en musikktjeneste er lansert på nettet, men heller ikke denne kan brukes i Norge. Vivendi Universals Pressplay satser på USA, de også.

Bare dager etter at konkurrenten MusicNet omsider stablet seg på nettet, er Vivendi Universals nettbaserte abonnementstjeneste Pressplay klar til lansering.

Begge tjenestene har det til felles at de er sterkt forsinket i forhold til timeplanen, og ingen av dem er tilgjengelige i Norge. Pressplay er et samarbeidsprosjekt mellom Vivendi Universal, Sony, Yahoo, Microsofts MSN Music og Roxio. Via månedlige abonnementsavgifter får brukerne tilgang til både nedlastbare filer og musikkstrømmer.

Tjenesten er bare et av tiltakene musikkindustrien har satt igang for å stoppe piratvirksomhet i kjølvannet av Napster-saken, men det spørs om norske musikkentusiaster vil bry seg så mye om idealismen sålenge tjenestene ikke er tilgjengelige her til lands. Det samme gjelder alle andre land i verden som ikke er USA, for det er kun der tjenesten vil være tilgjengelig med det første.

Filene som lastes ned skal ikke gå an å kopiere direkte til en MP3-spiller eller andre medier. Pressplays basistjeneste skal ha rundt 90 kroner for 300 strømmer og 30 nedlastede filer per måned. Det er billigste modell, mens platina-utgaven av tjenesten koster 200 kroner i måneden for 1.000 strømmer, 100 nedlastinger, hvorav 20 kan brennes på CD.

Men altså bare hvis du bor i USA.

Til toppen