Tusen utvidelser for Opera

Ny versjon av nettleseren rullet ut.

Tusen utvidelser for Opera
Det er nyttig å kunne sniktitte på faner i den nye Opera-versjonen. Bilde: Skjermbilde

Opera vokser i popularitet på mobile plattformer, spesielt i nye markeder. Selskapet har imidlertid overhodet ikke glemt sine desktop-brukere, og ruller nå ut en ny versjon av nettleseren for Mac, Linux og Windows.

Opera 24, som den nye versjonen heter, introduserer flere nyheter. Det kanskje mest merkbare er muligheten til å sniktitte på innholdet i faner uten å klikke på disse fanene. Mens man jobber med noe annet, kan man få et skjermbilde av nettsidene i de andre fanene ved å holde musepekeren over.

Den nye utgaven har også flere brukervennlighetsjusteringer. Windows-brukere med høyoppløselige skjermer vil nok bli glade for at Opera nå støtter ordentlig høy oppløsning på grensesnittet, noe som har vært støttet på Mac-maskiner med Retina-skjermer lenge. Chrome fikk også tilsvarende støtte i Windows-versjonen sin nylig.

Andre justeringer, som mer tydelig merking av privatmodus, følger også med.

Opera melder også at antallet utvidelser til nettleseren har nå passert 1000. Det er signifikant: I fjor gikk nettleseren over til Chromium-motoren, noe som betydde at alle utvidelsene måtte bygges på nytt fra grunnen av. Opera har imidlertid vært behjelpelige med konverteringsverktøy, detaljert informasjon og støtte for utviklere. Opera fortsetter å være nøye på å godkjenne og moderere utvidelsene, slik at sikkerhet blir høyt prioritert.

Listen over tilgjengelige utvidelser kan sees her.

    Les også: