JUSS OG SAMFUNN

TV 2 forutså bråket om nyhetskiosken

TV 2 forutså at det kunne bli bråk og klarerte den lenkebaserte nyhetskiosken både redaksjonelt og juridisk før de lanserte nyhetsguiden denne uken.

Herman Berg
24. mars 2000 - 07:48


Ivar Steen Johnsen



AftenpostenTV 2Terje Avnerdigi.no








Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
VGFrode Nielsendigi.no
Les:
VG vil avklare portalprinsipper


- Det er interessant at meningene i pressen ikke er entydige én vei. Det er vel et signal om at den nye teknologien gir nye muligheter. Derfor er det viktig at de"gamle" mediene tar i bruk nye medier, noe som gavner vår organisasjon og andre, mener Steen Johnsen som viser til at de både gir og tar: Det innebærer at "VG-modellen" med bruk av hverandres nyheter også gjelder for andre.

- Vi har et tilbud til de som har seriøse nettsteder. Tittel og ingress og eventuelle levende bilder tilbyr vi fra TV 2.no. Vi tror dette tjener vår interesse. Og vi synes det er hyggelig at andre har lyst til å sitere TV 2s nyheter. Vi er happy for å bli sitert også det hvor teknologien gjør at siteringen automatiseres, sier han og legger til at de har flere interessenter i tillegg til VG.

Han mener at alle de store nyhetsorganisasjonene sitter på mulighetene til å gjøre dette og i kampen om nettrafikken er det viktig å gjøre seg mest mulig attraktiv.

- Du må huske på at dette er bare ett av flere elementer i vårt nyhetstilbud på web, Grunnen til at vi kan lansere dette nå er at vi har vedtatt en strategiplan hvor Kåre Valebrokk har signalisert en kraftig satsing på Internett. Dette er et av elementene hvor for eksempel nyhetredaksjonen får økt ressurser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.