TV 2 investerer i netteknologi

TV 2 går inn på eiersiden i teknologiselskapet IntraHouse, som har vært en av hoffleverandørene til medieselskapet. TV 2 Invest mener at Bergen-selskapet, som ledes av André Eidskrem, er en uslipt diamant og har fått 25 prosent av aksjene for en ukjent pengesum.

IntraHouse er ikke det mest kjente Internett-selskapet i verden, kanskje fordi de holder til i Bergen. Men selskapet, som blant annet eier SubNett, har lenge vært en ledene leverandør av Internett-teknologi til TV 2, og flere andre selskaper.

Nå går TV 2 Invest, fjernsynskanalens investeringsselskap, som første eksterne investor inn på eiersiden i IntraHouse.

IntraHouse har ti ansatte men kommer etter pengegaven fra TV 2 til å ansette folk slik at de blir dobbelt så mange.

- Vi har bare gode erfaringer fra tidligere samarbeid med IntraHouse og datterselskapet SubNett, som har vist at de er ledende innen teknologiutvikling, og blant annet har laget Nyhetskiosken for TV2.no. Vi knytter oss nå tettere til et selskap vi mener har et stort potensial både som samarbeidspartner og investeringsobjekt, sier administrerende direktør i TV 2 Invest, Axel Dahl.

Dahl sier til digitoday.no det hører med til historien at TV-reklame er en del av pakken selskapet har fått fra medieselskapet.

- IntraHouse har produkter i pipeline som kunne ha godt av TV-reklame, sier Dahl.

- Vi har takket nei til flere interessenter fordi vi ønsket en industriell investor, og det har vi nå fått i TV 2. Rammeavtalen innebærer blant annet at vi skal utvikle og levere flere produkter til TV 2-konsernet. Det gir oss trygghet og mulighet til å satse videre på nyskapende teknologi, sier administrerende direktør i IntraHouse, André Eidskrem, som foretar ti nyansettelser som følge av avtalen.

Axel Dahl i TV 2 Invest forteller at det kommer flere investeringer fra selskapet i tiden som kommer.

- Vi ser på selskaper, men det er for tidlig å komme nærmere inn på dette nå, sier Dahl til digitoday.no

Til toppen