TV 2 shopper tegnefilmer til din mobiltelefon

TV 2 Interaktiv har latt seg inspirere av Skipper´n, Tom og Jerry og andre tegneserier. Nå shopper de rettigheter for å levere dem til mobiltelefonen din en gang i fremtiden.

- Vi kikker på ren underholdning, og har tegnet endel spesifikke avtaler som vi ikke vil gå ut med ennå, sier TV 2 Interaktivs Gunnar Stavrum.

Han bekrefter at selskapet, som tar seg av forskjellige interaktive tjenester for TV-kanalen, har latt seg inspirere av nettstedet Atom Films som blant annet tilbyr animasjonsfilmer for håndholdte datamaskiner.

- Generelt kan jeg si at vi prøver å få tak i rettigheter til ting, sier en hemmelighetsfull Stavrum.

Ifølge en kilde digitoday.no har snakket med, skal Stavrum & co ha kjøpt rettighetene til Skipper´n, den amerikanske tegnefilmen, men på direkte spørsmål om dette blir Stavrum taus.

På dagens mobilnett er det svært magert med levende, animert innhold. Men etter hvert som båndbredden øker, vil det bli mulig å overføre multimediainnhold til mobiltelefoner og lommedatamaskiner i langt større grad, selv om det allerede idag er gjort praktiske eksperimenter med video på GSM-nettet.
Vi sjekker med Hearst Entertainment som sitter på rettighetene til Skipper´n, Fantomet og andre populære tegneserier, men de hevder å ikke ha solgt noen lisens på denne serien til TV 2. Bulls Pressetjeneste AS, som distribuerer tegneserier og grafikk for blant andre King Features Syndicate og Knight-Ridder bekrefter at de har begynt å tenke i samme retning som Stavrum og andre mobilaktører.


- Vi har lisensiert endel figurer som grafikk til mobiltelefoner, men vi holder mye på med animasjon og elektroniske medier. Det er det som er vekstområdet - vi ser ikke så mye vekst i papirmarkedet, sier en talsmann til digitoday.no.

Til toppen