TV 2 spør ikke om lov for å sende webTV

TV 2 har startet et prøveprosjekt hvor de legger ut sportssendinger på Internett. Dette har de ikke fått tillatelse til fra alle rettighetshaverne, men kanalen akter å tøye regelverket så langt de klarer.

TV 2 har startet et prøveprosjekt hvor de legger ut sportssendinger på TV, men har ikke tenkt å spørre alle rettighetshaverne om lov før de gjør programmene tilgjengelig på Internett.

Utover høsten og vinteren tenker de å utvikle tilbudet og blant annet sende norske basketballkamper og volleyballturneringer over nettet. Disse arrangementene har kanalen sikret seg Internett-rettigheter til.

Norges største kommersielle TV-kanal tenker også å legge ut materiale de kjøper fra forskjellige organisasjoner som forhandler på vegne av rettighetshaverne. EBU og APTN og også fra TV-stasjoner som CNN og SKY.

- I første omgang skal vi legge ut bilder som ikke er blitt vist på norsk TV, altså de feedene vi får inn fra utenlandske byråer. Når de forskjellige verdenscupene i vinteridrett starter, kan vi være ligge på nett og være helt oppdatert på disse. Vi skal ha alpint og skøyter, sier sportsredaktør i TV2.no Erling Finsrud til digi.no.

Finsrud forteller at TV2 er inne i en eksperimentfase i forhold til TV på Internett og at de skal legge ut forskjellig innhold mandager, onsdager og fredager, inntil de eventuelt utvider staben for å satse for fullt.

- Vi har digitalisert innhold i halvannet år og fått bråk for det. Dette er en strikk som strekkes hele tiden, og vi holder på til vi får skrape for det, sier han til digi.no.

TV 2 vant nylig en sak med Fotballforbundet, noe som ga dem mulighet til å legge ut fotballsendinger på nettet, fordi kontrakten ikke var klar i forhold til Internett-sendinger.

Les saken her:
TV 2 får sende fotball på Internett
TV-kanalen har kjøpt inn flere spesielle datamaskiner for webkasting og tenker å satse hardt på dette i fremtiden.

- Det er ikke sikkert vi kan holde på med dette så lenge, sier Finsrud og sikter til at de ikke har sikret seg tillatelse fra alle rettighetshavere.
Til toppen