TV 2 vil presse departementet

Tabloidkanalen vil ikke la seg herse med av Kulturdepartementet. Konsesjon er ikke avgjørende for videre drift, mener styremedlem Alf Hildrum.

A-pressens konsernsjef Alf Hildrum sitter i styret for TV 2. På mediebransjens årlige Mediaforum sa han at TV 2 ikke på død og liv vil gå etter den ettertraktede konsesjonen for TV-drift i Norge.

De vil med andre ord ikke la seg presse til hverken budrunder eller tilpasning av sitt programinnhold for å tekkes konsesjonsmyndighetene.

Han antydet at TV 2 vil kunne drive videre uten konsesjon fra Ellen Horns Kulturdepartement, men at de kan tenkes å legge seg på været, bruke minimalt med penger på egenproduksjon, for så å relansere seg selv den dagen bredbåndsnettet gjør gamle kringkastingsregler overflødige.

Kommentarene kom i forbindelse med Hildrums presentasjon på MediaForum, der blant annet A-pressens fremtid i digitale markedsplasser var et tema.

Men Hildrum rakk altså å bemerke at bredbåndsutviklingen kan føre til at TV 2 i værste fall setter seg totalt på bakbena og venter på digital distribusjon via bredbåndsnettverk.

Til toppen