BEDRIFTSTEKNOLOGI

TV-overføring til mobiltelefon

Ved hjelp av en MPEG 4 sanntids-enkoder og den avanserte mobilteknologien i-mode, kunne Japan denne uken se direktesendt TV på mobiltelefonen.

6. nov. 2001 - 12:10

Det var Tokyo Broadcasting System (TBS) og NTT DoCoMo som kunne dra teppet av direktesendt TV-på-mobilen-testen denne uken.

Ved hjelp av en ny sanntids-enkoder for MPEG 4 fra Toshiba, kunne selskapene sette opp en videostrøm som både gikk til ultra-oppløselig HDTV og til mobiltelefonen, skriver Nikkei Electronics.


Demonstrasjonen brukte dermed mange av mulighetene som ligger MPEG 4. Bilder, tekst, framerate og lignende ble justert i henhold til nettverk og mottagerapparat, slik at for eksempel teksten som vises i mobiltelefonen er mye større enn den tilsvarende på en HDTV-skjerm.

Mitsubishi iMode-telefoner.
Mitsubishi iMode-telefoner.

Mobilapparatene var et par sekunder forsinket i forhold til TV-skjermene. Mitsubishi stilte med telefon og mottager, og viste at signaler sendt via Tokyo Tower lot seg vise på miniskjermen.

Det ble også demonstrert et interaktivt spill, men det blir nok en stund før japanere flest får lov å trykke tomlene til blods på T-banen på akkurat dette spillet. Sendingen var en test, og teknologien må krympes en god del, samt få bedre batterikapasitet før den kan kommersialiseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.