Twitter åpnes mer for utviklere

Bedre integrasjon med nye verktøy.

Twitter åpnes mer for utviklere
Enklere innlogging via tredjepartsapper er et viktig poeng med de nye verktøyene. Bilde: Twitter

Twitter har tenkt å vokse seg større enn tweets. På en konferanse i går viste selskapet frem et nytt utviklingssett som gjør det mulig for utviklere å bake inn Twitter-funksjonalitet dypere inn i sine apps.

Verktøysettet heter Fabric, og består essensielt av tre deler.

For det første vil det være mye enklere å bygge tredjepartsapplikasjoner på toppen av Twitter-plattformen. Forskjellen skal være dramatisk, utviklere av andre apps som benytter seg av Twitter-protokollen vil nå kunne ha full kontroll over bilder og andre medietyper, tilpasse designen mye bedre, det skal også være mye enklere å bake inn tweets i deres applikasjoner.

Tredjepartsutviklere vil nå kunne la brukere lage nye Twitter-kontoer ved å kun bruke deres telefonnummer. Kontoen vil da kunne knyttes til dette nummeret, i stedet for e-post-adresse og passord.

De øvrige elementene av Fabric er ikke direkte relatert til Twitters produkt. Crashlytics SDK er et verktøy som skal sørge for at appene blir mer stabile, da det skal gjøre det enkelt for utviklere å kunne oppdage hvilke linjer av koden som forårsaker krasj. Crashlytics byr på mye mer enn det, brukerne skal kunne få detaljerte statistikker om hvordan applikasjoner oppfører seg, hvordan det brukes og hvor det eventuelt foreligger feil.

Til slutt kommer MoPub SDK, som knytter seg direkte mot Twitters reklamenettverk. Igjen skal det være ekstremt enkelt for utviklerne å legge inn annonser i sine applikasjoner, og annonsene kan hentes direkte inn fra annonsørene eller bruke forskjellige reklamenettverk. Både Twitter og tredjepartsutviklerne vil altså kunne tjene på dette.

Fabric skal allerede være tilgjengelig for deltakerne på Twitters utviklerkonferanse, og vil rulles ut for alle snart. Man kan skrive seg opp på denne siden for å vise sin interesse.

    Les også: