JUSS OG SAMFUNN

Twitter kaller Musks kontraktsbrudd ugyldig

Twitter krever at Elon Musk overholder avtalen om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar og kaller avgjørelsen om å trekke seg fra kjøpet ugyldig og feil.

Twitter krever at Elon Musk står ved avtalen om å kjøpe selskapet.
Twitter krever at Elon Musk står ved avtalen om å kjøpe selskapet. Foto: AP/NTB
12. juli 2022 - 07:37

Tesla-eier Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

Musks advokater anklager Twitter for å ha brutt en rekke punkter i kjøpsavtalen. Det bestrider medieselskapet, som forbereder søksmål mot Musk for å redde avtalen.

– Twitter har ikke brutt noen av selskapets forpliktelser i avtalen, sier Twitters advokater i et brev til Musk og hans advokater. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

I brevet krever Twitter at Musk overholder avtalen, inkludert forpliktelsene om å gjøre sitt beste for å «fullbyrde og effektivisere transaksjonene som er tenkt i avtalen».

Twitter-aksjen stupte over 11 prosent i børshandelen i USA mandag, første handelsdag etter at Musk trakk seg fra avtalen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.