JUSS OG SAMFUNN

Twitter risikerer milliardbot for misbruk av telefonnumre og mailadresser

USAs føderale handelskommisjon bekrefter at de etterforsker Twitter for å ha misbrukt kontaktinformasjon til målrettet reklame.

USAs handelskommisjon etterforsker Twitter for misbruk av data. På bildet er Twitter-sjef Jack Dorsey.
USAs handelskommisjon etterforsker Twitter for misbruk av data. På bildet er Twitter-sjef Jack Dorsey. Foto: Reuters/Anushree Fadnavis
5. aug. 2020 - 09:44

Twitter innrømte i fjor høst at de «utilsiktet» hadde brukt telefonnumre og epostadresser oppgitt av sikkerhetsårsaker – som tofaktor-autentisering – til målrettet reklame. 

USAs føderale handelskommisjon har nå sendt inn en klage til Twitter for å ha misbrukt disse dataene i perioder fra 2013 til 2019, skriver CNN

Handelskommisjonen bekreftet tirsdag at de etterforsker Twitter.

Det er Twitter selv som i en finansrapport skriver at de forventer at klagen vil føre til et tap på mellom 150 og 250 millioner dollar, tilsvarende mellom 1,4 og 2,3 milliarder kroner.

– Vi kan ikke si med sikkerhet hvor mange som ble påvirket av dette, men i et forsøk på å være gjennomsiktige ville vi gjøre alle oppmerksomme, sa selskapet i et blogginnlegg da de i fjor høst innrømmet forholdet. 

De hevdet også at ingen data hadde blitt delt eksternt. 

Høsten 2018 ble det avslørt i en studie at Facebook misbrukte kontaktinformasjon for tofaktor-autentisering på samme måte. 

Da handelskommisjonen i fjor ila Facebook rekordboten på fem milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner, pekte de på dette misbruket som et av lovbruddene – dog var det først og fremst Cambridge Analytica-skandalen som utløste boten. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.