JUSS OG SAMFUNN

Twitter risikerer milliardbot for misbruk av telefonnumre og mailadresser

USAs føderale handelskommisjon bekrefter at de etterforsker Twitter for å ha misbrukt kontaktinformasjon til målrettet reklame.

USAs handelskommisjon etterforsker Twitter for misbruk av data. På bildet er Twitter-sjef Jack Dorsey.
USAs handelskommisjon etterforsker Twitter for misbruk av data. På bildet er Twitter-sjef Jack Dorsey. Foto: Reuters/Anushree Fadnavis
5. aug. 2020 - 09:44

Twitter innrømte i fjor høst at de «utilsiktet» hadde brukt telefonnumre og epostadresser oppgitt av sikkerhetsårsaker – som tofaktor-autentisering – til målrettet reklame. 

USAs føderale handelskommisjon har nå sendt inn en klage til Twitter for å ha misbrukt disse dataene i perioder fra 2013 til 2019, skriver CNN

Handelskommisjonen bekreftet tirsdag at de etterforsker Twitter.

Det er Twitter selv som i en finansrapport skriver at de forventer at klagen vil føre til et tap på mellom 150 og 250 millioner dollar, tilsvarende mellom 1,4 og 2,3 milliarder kroner.

– Vi kan ikke si med sikkerhet hvor mange som ble påvirket av dette, men i et forsøk på å være gjennomsiktige ville vi gjøre alle oppmerksomme, sa selskapet i et blogginnlegg da de i fjor høst innrømmet forholdet. 

De hevdet også at ingen data hadde blitt delt eksternt. 

Høsten 2018 ble det avslørt i en studie at Facebook misbrukte kontaktinformasjon for tofaktor-autentisering på samme måte. 

Da handelskommisjonen i fjor ila Facebook rekordboten på fem milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner, pekte de på dette misbruket som et av lovbruddene – dog var det først og fremst Cambridge Analytica-skandalen som utløste boten. 

Illustrasjonsfoto.
Les også

Milliardbot mot Apple i Frankrike

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.