FORBRUKERTEKNOLOGI

Twitters stenging av Brussel-kontor vekker uro i EU-kommisjonen

Stengningen av Twitters kontor i Brussel har utløst uro i EU om hvorvidt den sosiale plattformen vil overholde unionens strenge regler om innhold på nett.

Twitter har lagt ned sitt Brussel-kontor, og EU lurer på hvordan selskapet i framtiden skal overholde unionens regler for digital publisering.
Twitter har lagt ned sitt Brussel-kontor, og EU lurer på hvordan selskapet i framtiden skal overholde unionens regler for digital publisering. Foto: Gregory Bull/AP/NTB
24. nov. 2022 - 16:00

De to personene som hadde ansvaret for Twitters politikk for digital publisering i Europa, forlot selskapet i forrige uke som de to siste, opplyser fem personer med kjennskap til saken til Financial Times.

De to sjefene hadde stått i spissen for Twitters arbeid med å etterleve EUs regler om desinformasjon og håndtering av loven om digitale tjenester. Denne loven trådte i kraft i forrige uke og knesetter strenge regler for hvordan de store teknologiselskapene skal oppføre seg for å opprettholde brukernes trygghet.

De øvrige ved Brussel-kontoret sluttet tidligere i måneden, da den nye sjefen Elon Musk kunngjorde at halve staben på 7500 ansatte måtte gå.

Det er uklart om Julia Mozer og Dario La Nasa sa opp eller ble oppsagt. De overlevde øyensynlig den første oppsigelsesrunden, men forlot kontoret da Musk i et rundskriv forlangte at de ansatte skulle godta en intens (hardcore) arbeidskultur.

NHO-sjef Ole Erik Almlid inviterer regjeringen, akademia og næringsliv til et digitalt krafttak.
Les også

Norge ligger langt bak – oppretter eget digitaliseringsforum

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.