Tynne saker fra Toshiba

Liten, tynn, men kjapp så det holder. Toshiba har lansert sin Pocket-PC 2002-baserte lommemaskin, og skal nå ta opp kampen med de store.

Toshibas nylanserte lomme-PC e310 kommer nå på markedet. Maskinen er liten og lett og ganske enkelt utstyrt, men med spesifikasjoner som gjør den brukandes til litt av hvert.

Maskinen kjører Microsofts Pocket PC 2002 inni et blankt skall som bare er 12 millimeter tykt og veier 140 gram. Med Intels StrongARM-prosessor på 206 MHz ligger den i samme gate som de fleste andre lommedataer som lanseres i disse dager. PDA-en har ekspansjonsport for SD-kort, som blant annet kan benyttes til å gi maskinen mer minne eller smelle i et Bluetooth-kort. Dingsen stiller selvfølgelig med fargeskjerm.

Les også:


Selskapet mener e310 er perfekt for førstegangsbrukeren, og kommer ferdig installert med programmer som Microsoft Pocket Word, Excel, Outlook, Internet Explorer og MSN Messenger - for å nevne noe.


Utvidelsesmulighetene er ikke de største på e310, siden den ikke har CF-kortplass ( CompactFlash). Men maskinen vil koste i underkant av 3500 kroner på markedet i USA, og sikkert ikke så langt unna her til lands heller. Både pris og størrelse tilsier at denne lille saken kan komme til å gjøre beslutningen vanskeligere for de som hittil har holdt seg til Palm av slike grunner, og denslags beslutningsvegring kan de eventuelt teste når e310 kommer på markedet i mai en gang.

Til toppen