BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tysk mobilvirus på vift

En slags plagsomt SMS-virus infiserer mobiltelefoner i Tyskland, og gjør livet litt surt for brukerne

16. mai 2001 - 17:45

En plagsom SMS-beskjed spres akkurat nå i Tyskland. Den ondsinnede koden er spredt fra et tysk hacker-nettsted, nettopp med tanke på plaging av folk man ikke liker.

Mobilviruset er heldigvis ikke av den selvspredende sorten, men kan likevel lage litt problemer for den som får det tilsendt.

Ifølge danske Telia Security Group får den som mottar viruset beskjed om at det ligger 255 nye beskjeder på telefonsvareren.

Hvis man velger å lytte til disse beskjedene vil man sannsynligvis få melding om at svareren er tom, men når man legger på vil displayet være fullt av symboler, såkalte ICM-tegn, som egentlig står for ekstrafunksjoner på mobilen.

ICM-tegn brukes vanligvis til å si fra om innkommede tale-, post- og faxbeskjeder, men er ifølge Telia Security ikke støttet av så mange mobilnettverk ennå.

Telenor og Netcom undersøker nå om norske mobilbrukere kan utsettes for den plagsomme SMS-meldingen, og digitoday vil komme tilbake til saken.

Det tyske selskapet 2way interactive har skrevet et program hvor tyske mobilbrukere kan fjerne ICM-tegnene via selskapets nettsider.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.