Tyskere lukter på Spray

Den tyske Internett-giganten T-Online, som er eid av Deutsche Telekom, skal være interessert i å kjøpe det svenske portalselskapet Spray. Ryktene sier også at Yahoo! og America Online skal være interessert.

Ifølge den svenske, Spray-eide nettavisen Vision, skal T-Online, et av de største europeiske Internett-selskapene, være interessert i å kjøpe svenske Spray. Men dette er ikke den eneste beileren Spray sitter i møte med for tiden, Vision melder om at et amerikansk selskap og et annet hittil ukjent selskap også er i samtaler med portalgiganten.

I forrige uke meldte digitoday om at spanske Telefonica skulle være interessert, men denne interessen forsvant da selskapets toppsjef ble avsatt.
Les:
Spray på ønskelisten til spansk telegigant
Vision skriver at tyske T-Online er i meget seriøse forhandlinger med Spray, og at forhandlingene har kommet veldig langt. T-Online har en børsverdi på 300 milliarder svenske kroner, og blir det et kjøp vil dette bli den største Internett-handelen i Sverige.


Det ryktes også at Spray er i samtaler med både Yahoo! og America Online, samt en av de andre store europeiske spillerne på markedet. Kilder digitoday har vært i kontakt med sier at America Online ikke er på shopping i Norden.

Spray driver portaler i ni europeiske land og har etablert seg gjennom en lang rekke oppkjøp. Blant annet av norske Nettavisen.
Spray Networks (hvor portalselskapene er underlagt) eies av Spray Ventures. Vision estimerer at Sprayportalene kanskje kan ha en verdi på omkring 5 milliarder svenske kroner.

Planen til Spray har lenge vært å børsnotere portalselskapet i Stockholm, men hvis det kommer inn en utenlandsk gigant blir disse planene mest sannsynlig lagt på hylla for godt.

Det svenske investeringsselskapet Investor AB har investert mer enn en halv milliard svenske kroner i Spray, som lekker penger som en sil. På grunn av kjedelige markedsforhold har det også blitt satt spørsmålstegn ved børsnotering.

Sprays ledelse vil ikke kommentere ryktene overfor Vision.

Til toppen