Tyskland stopper Hitler-domene

Tyske myndigheter undersøker hvem som registrerte domenenavnet heil-hitler.de i forrige uke. Den tyske registrartjenesten Denic har nå annullert registreringen.

Tysk påtalemyndighet undersøker nå hvem som står bak registreringen av nettadressen heil-hitler.de i forrige uke.

Nazi-litteratur og flagg er forbudt etter tysk lov, og bruken av slike flagg kan straffes med bøter og fengsel i opp til tre år. I tillegg er det visse ord og ordsammenstillinger som er forbudt, som for eksempel frasen 'Heil Hitler'.

- Det er mange nazi-ord som er registrert hos oss, men som vi ikke kan gjøre noe med. Disse er ikke forbudt etter tysk lov, men vi diskuterer hva vi skal gjøre med dem, sier Denics pressetalsmann Klaus Herzig til digi.no.

Det er også andre forhold som spiller inn, så som at sieg-heil.de leder direkte til antinazi-siden Nazis Raus, forteller han.

Etterforskningen så langt peker mot en sersjant i den tyske arméen, men myndighetene er ikke sikre på at denne personen står bak.

Domenenavnet ble registrert hos den Berlin-baserte internettilbyderen Strato i forrige uke, og ble så slettet av den tysk domeneadministrasjonen Denic nå på mandag, skriver tyske ZD Net.

- Vi er ikke helt sikre på at dene personen står bak, det kan være at noen har brukt hans navn og adresse til registreringen, sier en representant for påtalemyndigheten, Hans Cristoph Pick.

Denic måtte faktisk slette "heil-hitler.de" to ganger på mandag. Først slettet de oppføringen, så måtte de gå inn og slette domenenavnet en gang til etter at de var blitt registrert pånytt.

- Adressen ble registrert igjen rett etter at vi hadde slettet det. Den nye eieren ringte oss, sjokkert over at registreringen var gjort i hans navn, sier Herzig til nyhetstjenesten.

For å unngå nye forsøk på å registrere domenet har Denic registrert det på seg selv, som en midlertidig løsning.

Denic skal i neste uke i møte med det tyske justisdepartementet for å diskutere hva de skal gjøre med fremtidige tilfeller av denne sorten.

Til toppen