Ubåt torpederte Bellona-server

Den russiske ubåten som sank i Barentshavet i helgen tok med seg Bellonas Internett-maskin. Først gikk den til bunns på mandag, så flyttet de den, men tirsdag knelte den igjen.

Miljøvernorganisasjonen Bellona var et av de nettstedene som 'alle' linket til etter ubåt-ulykken i Barentshavet.

Nett-trafikk opp mot flere hundre tusen sidevisninger i timen sørget for å senke serveren der organisasjonens sider lå, skriver Bergensavisen.

- New York Times, BBC og CNN - alle linket til oss, sier Bellonas Jens Bugge til avisen.

Trafikken var overveldende for nettstedet, som ellers har en trafikk på rundt 20-30.000 sidevisninger i uken.

Serveren sto hos Spekter Interaktiv i Bergen, som iløpet av tirsdagen så seg nødt til å flytte nettsidene til en maskin med fetere linje, og sidene og er nå oppe igjen.

I løpet av tirsdagen ble belastningen for stor igjen, men da knelte bare maskinen en ti minutters tid før den atter kom opp.

- Vi har fått generert noen foreløpige logger som viser at vi har hatt en kvart million sidevisninger bare idag, onsdag, sier Bugge til digi.no.

Han tilføyer at maskinen fortsatt får mye 'pes' fra nettbrukere som vil inn og lese Bellonas dekning av saken. Bellona har både norske, russiske og engelske versjoner av materialet sitt liggende ute.

- Sidene deres hadde rett og slett grotesk mye treff. I løpet av tre timer natt til tirsdag hadde de fire ganger så stor trafikk som de normalt har på et helt døgn, sier Jørn Eilertsen i Spekter Interaktiv til Bergensavisen.

Til toppen