SIKKERHET

Ungdom er siktet for å ha hacket Dagbladet

Kan knyttes til at passord er på avveie.

Illustrasjonsbilde av Dagbladet-appen.
Illustrasjonsbilde av Dagbladet-appen. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
19. okt. 2019 - 14:33

En ungdom er siktet for å ha hacket Dagbladet torsdag kveld, opplyser politiet i en pressemelding. Politiet setter saken i sammenheng med at passord er på avveie.

– Politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vi vil etterforske saken videre ved gjennomgang av dette beslaget samt videre oppfølgning med avhør, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

Labrador-utgiveren ser på tiltak for å styrke sikkerheten, etter at Dagbladets sider i går ble ramponert.
Les også

– SQL ikke relevant for angrepet på Dagbladet, men det er to-faktor autentisering

Politiet ønsker ikke å identifisere gjerningspersonen noe ytterligere grunnet hans lave alder. Den antatte gjerningspersonen er en ungdom bosatt utenfor Oslo.

- Passord på avveie

Flere Dagbladet-artikler publisert torsdag ettermiddag, ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn. En publisert sak fikk tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble tatt ned torsdag klokka 17.50 som følge av hendelsen. Rundt klokka 21.15 torsdag kveld var alle nettstedene oppe igjen.

Politiet opplyser om at det er mulig at saken kan settes i sammenheng med at passord har vært på avveie.

– Vi ønsker ikke å gå mer i detalj i sakens innhold grunnet at saken er i en tidlig fase av etterforskningen, skriver politiet i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.