UTVIKLING

Unikt tilbud til åpen kildekode-utviklere

Få rask oversikt over arkitekturen til 2500 prosjekter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2009 - 12:56

Mange programvareprosjekter basert på åpen kildekode er svært komplekse. Samtidig ønsker de fleste prosjektene at flere utviklere skal bidra. Terskelen for å komme i gang kan være stor, inntil man har fått en viss oversikt hvordan kildekoden er bygget opp.

Coverity har som et resultatet av selskapets skanning etter sårbarheter i mer enn 2500 åpen kildekode-prosjekter, samlet data om arkitekturen til denne programvaren.

Disse dataene er nå gjengitt i diagrammer som viser hvordan filmapper og enkeltfiler i hvert av prosjektene er knyttet til hverandre. Dette skal også kunne brukes av utviklere som vil inkludere åpen kildekode-pakker i sine egne applikasjoner, samt av utviklere som ønsker å lære om arkitekturen i andre vellykkede prosjekter, for så å kunne forbedre strukturen i sine egne applikasjoner.

Diagrammene er laget med Coveritys Architecture Analyzer-program.

- Jeg har forsøkt Coverity Architecture Analyzer-applikasjonen, og den viste meg noen uventede referanser mellom deler av koden som jeg ønsker å undersøke. Jeg er glad for å høre at arkitekturdiagrammene kan inkluderes på vår prosjektwiki som dokumentasjon for å hjelpe nye utviklere med å komme raskere i gang, sier Volker Lendecke i Samba Team, i en pressemelding.

Coverity Architecture Analyzer kartlegger automatisk forholdet mellom kodeelementer på funsjons- og filnivå, samt identifiserer den underliggende strukturen til programvare for å hjelpe utviklere med å gjenkjenne brudd på arkitekturstandarder.

Arkitekturbiblioteket er tilgjengelig på denne siden. Det inkluderer alt fra omfattende prosjekter som Apache HTTP Server til enkle spill.

Nedenfor vises arkitekturen til Exif, et verktøy som henter ut Exif-informasjonen fra digitale fotografier.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.