UnitedLinux varsler offentlig beta

De fire bedriftsorienterte Linux-distributørene i UnitedLinux varsler at en offentlig beta vil gjøres tilgjengelig med det første.

De fire bedriftsorienterte Linux-distributørene i UnitedLinux varsler at en offentlig beta vil gjøres tilgjengelig med det første.

UnitedLinux er en allianse av SCO Group (kjent som Caldera fram til 26. august), SuSE, TurboLinux og brasilianske Connectiva som oppstod i august i år. Målet er å tilby bedrifter en felles Linux for servere, med gode rutiner for support og installasjon.

Les også

Basis for den felles Linux-utgaven er Linux Enterprise Server fra SuSE. En første beta ble begrenset til alliansens store kunder. Onsdag ble det varslet at en offentlig beta vil gjøres tilgjengelig med det første, og at en fullverdig versjon 1.0 vil komme i november.

UnitedLinux konkurrerer med Red Hat, og hevder å tilby mer tilrettelegging for bedrifter som ønsker å satse på Linux. Tilretteleggingen skal også samsvare mer med store maskinleverandører som IBM og Hewlett-Packard.

Mens alliansens produkt blir felles, er det opp til hvert medlem å avgjøre i hvor stor grad det skal markedsføres under alliansens navn.

Caldera skiftet navn til SCO Group etter den kjente Unix-varianten for Intel-baserte maskiner få dager etter at alliansen ble opprettet, og begrunnet dette med SCO-merkets tyngde i Unix-miljøer. Selskapet holder fast ved at den vedvarende satsingen på SCO-Unix ikke skal gå på bekostning av innsatsen for UnitedLinux. Selskapet kaller nå sitt Liinux-produkt for "SCO Linux powered by UnitedLinux".

Til toppen