BEDRIFTSTEKNOLOGI

UnitedLinux varsler offentlig beta

De fire bedriftsorienterte Linux-distributørene i UnitedLinux varsler at en offentlig beta vil gjøres tilgjengelig med det første.

12. sep. 2002 - 10:02
UnitedLinuxSCO GroupSuSETurboLinuxConnectiva

Les også

Basis for den felles Linux-utgaven er Linux Enterprise Server fra SuSE. En første beta ble begrenset til alliansens store kunder. Onsdag ble det varslet at en offentlig beta vil gjøres tilgjengelig med det første, og at en fullverdig versjon 1.0 vil komme i november.

UnitedLinux konkurrerer med Red Hat, og hevder å tilby mer tilrettelegging for bedrifter som ønsker å satse på Linux. Tilretteleggingen skal også samsvare mer med store maskinleverandører som IBM og Hewlett-Packard.

Mens alliansens produkt blir felles, er det opp til hvert medlem å avgjøre i hvor stor grad det skal markedsføres under alliansens navn.

Caldera skiftet navn til SCO Group etter den kjente Unix-varianten for Intel-baserte maskiner få dager etter at alliansen ble opprettet, og begrunnet dette med SCO-merkets tyngde i Unix-miljøer. Selskapet holder fast ved at den vedvarende satsingen på SCO-Unix ikke skal gå på bekostning av innsatsen for UnitedLinux. Selskapet kaller nå sitt Liinux-produkt for "SCO Linux powered by UnitedLinux".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra