IT-BRANSJEN

USA avviser fransk forslag om selskapsskatt for IT-giganter

USAs finansminister Steven Mnuchin, Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble og IMF-sjef Christine Lagarde under det årlige møtet mellom Verdensbanken og IMF i Washington lørdag.
USAs finansminister Steven Mnuchin, Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble og IMF-sjef Christine Lagarde under det årlige møtet mellom Verdensbanken og IMF i Washington lørdag. Bilde: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
15. okt. 2017 - 12:35

USA støtter ikke Frankrikes forslag om å skattlegge salgsinntektene til internasjonale IT-giganter som Google og Amazon, sier finansminister Steven Mnuchin.

– Jeg tror ikke ideen om skatt på brutto salgsinntekter gir mening, og jeg tror ikke at det er den riktige retningen å gå, sier Mnuchin.

Han uttalte seg til pressen lørdag på sidelinjen av det årlige møte mellom Det internasjonale pengefondet IMF og Verdensbanken i Washington.

– Men vi ser fram til å diskutere internasjonal skatteproblematikk, tilføyer finansministeren.

Nettgiganter som Google og Facebook betaler lite skatt i Europa. EU-kommisjonen har varslet et forslag til nye regler neste år, slik at skatten skal betales der pengene tjenes.

Frankrikes president Emmanuel Macron ønsker en kraftig skjerping av skattesatsene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.