USA avviser fransk forslag om selskapsskatt for IT-giganter

USAs finansminister Steven Mnuchin, Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble og IMF-sjef Christine Lagarde under det årlige møtet mellom Verdensbanken og IMF i Washington lørdag.
USAs finansminister Steven Mnuchin, Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble og IMF-sjef Christine Lagarde under det årlige møtet mellom Verdensbanken og IMF i Washington lørdag. (Bilde: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix)

USA støtter ikke Frankrikes forslag om å skattlegge salgsinntektene til internasjonale IT-giganter som Google og Amazon, sier finansminister Steven Mnuchin.

– Jeg tror ikke ideen om skatt på brutto salgsinntekter gir mening, og jeg tror ikke at det er den riktige retningen å gå, sier Mnuchin.

Han uttalte seg til pressen lørdag på sidelinjen av det årlige møte mellom Det internasjonale pengefondet IMF og Verdensbanken i Washington.

– Men vi ser fram til å diskutere internasjonal skatteproblematikk, tilføyer finansministeren.

Nettgiganter som Google og Facebook betaler lite skatt i Europa. EU-kommisjonen har varslet et forslag til nye regler neste år, slik at skatten skal betales der pengene tjenes.

Frankrikes president Emmanuel Macron ønsker en kraftig skjerping av skattesatsene.

Kommentarer (12)

Kommentarer (12)
Til toppen