JUSS OG SAMFUNN

USA begrenser Huaweis utvikling av elektronikk

Den amerikanske regjeringen har lagt ytterligere restriksjoner på kinesiske Huaweis utvikling av komponenter til elektronikk basert på teknologi fra USA.

Huaweis stand på MWC 2019 i Barcelona. Illustrasjonsfoto.
Huaweis stand på MWC 2019 i Barcelona. Illustrasjonsfoto. Foto: Kurt Lekanger
15. mai 2020 - 14:10

USA nekter Huawei amerikanske teknologikomponenter og vil nå stramme grepet for å hindre at den kinesiske teknologigiganten skaffer seg slike via omveier.

President Donald Trumps administrasjon anklager Huawei for å ha et tett samarbeid med kinesisk etterretning og nekter selskapet å selge sine produkter i USA.

Huawei får heller ikke kjøpe amerikansk teknologi, men har omgått dette ved å kjøpe dette via selskap i andre land.

Handelsdepartementet i Washington vil nå tette smutthullet og kreve at alle som videreselger amerikanske teknologikomponenter, først må innhente tillatelse fra dem.

Huawei er ledende i utbygging av 5G-nett, men USA har lagt press på allierte land for å få dem til å benytte seg av andre leverandører.

Blant dem som har nektet å etterkomme USAs press, er Frankrike.

– Huawei skal ikke forskjellsbehandles og blir ikke ekskludert fra det franske 5G-nettet, sa finansminister Bruno Le Maire i februar.

Dersom USA gjør alvor av å stramme ytterligere inn overfor Huawei, kan kinesiske myndigheter komme til å svare med å sette USA på listen over «upålitelige» handelspartnere.

Dette kan få konsekvenser for amerikanske giganter som Apple, Cisco og Boeing, skriver redaktør Hu Xijin i Global Times på Twitter.

Avtroppende president Donald Trump er ikke ferdig med Kina.
Les også

Trump setter inn et siste støt mot kinesiske teknologiselskaper før han går av

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.