DATAANGREP

USA har tatt tilbake 2,3 millioner dollar stjålet av hackere

Aksjonen som førte til at pengene ble gjenvunnet, skal være den første i sitt slag

Bensinpumper gikk tom for drivstoff da USAs største rørledning ble slått ut av et cyberangrep.
Bensinpumper gikk tom for drivstoff da USAs største rørledning ble slått ut av et cyberangrep. Foto: Yuri Gripas, Reuters
8. juni 2021 - 07:43

Amerikanske myndigheter sier de har tatt tilbake 2,3 millioner dollar som ble betalt som løsepenger til hackere etter et dataangrepet mot rørledninger i mai.

I mai ble oljerørledningen Colonial Pipeline, som frakter nærmere halvparten av bensinen og annet drivstoff som brukes på den folkerike østkysten i USA, angrepet og nedstengt.

Det endte med at Colonial Pipeline betalte drøyt 36 millioner kroner i løsepenger for at driften kunne gjenopptas. Nå er mesteparten av pengene vunnet tilbake, opplyser det amerikanske justisdepartementet mandag.

Aksjonen som førte til at pengene ble gjenvunnet, skal være den første i sitt slag. Den gjenspeiler det amerikanske tjenestemenn sier er en stadig mer aggressiv tilnærming til håndteringen av trusler mot løsepengevirus, som den siste måneden har rettet seg mot samfunnskritiske næringer verden rundt.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.