KORTNYTT

USA kutter analog tv i 2009

Sikkerhetshensyn står bak et vedtak i kongressen om å kutte analoge tv-sendinger i 2009.

20. des. 2005 - 08:49

I vedtak i går i Representantenes hus i den amerikanske nasjonalforsamlingen innebærer at USA kutter analoge tv-sendinger 17. februar 2009.

Vedtaket innebærer at de 16 til 20 millioner husholdninger som i dag tyr til tradisjonelle antenner for å se tv – altså dem uten parabol eller kabel-tv – må bytte til digitale mottakere. Det svarer til rundt 15 prosent av seerne. Det er satt av 1,5 milliarder dollar for å subsidiere innkjøp av adaptere som antas å koste rundt 50 dollar per stykk.

Motivet for å kutte de analoge sendingene er å bedre den nasjonale sikkerheten ved å frigi frekvenser til digitalt nødsamband.

Ved å kutte analoge sendinger får man også frigitt andre frekvenser til vanlig kringkasting. Kongressens vedtak innebærer en forventning om å auksjonere bort frekvenser for rundt ti milliarder dollar. Det forutsettes at 7,4 milliarder dollar skal brukes til å redusere underskuddet i statsbudsjettet.

I motsetning til tidligere vedtak om å kutte analoge tv-sendinger innen 31. desember 2006, inneholder dette nye vedtaket ingen betingelser om hvor mange husstander i et lokalmiljø som må være i stand til å motta digitale sendinger før de analoge signalene kan kuttes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.