– USA letter på forbudet mot Huawei

Donald Trump vil snart tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei, ifølge NY Times.

– USA letter på forbudet mot Huawei
P30 Pro er årets toppmodell fra Huawei, men i USA har den kinesiske telekomgigantents produkter møtt store hindre. I mai ble selskapet svartelistet av amerikanske myndigheter. Illustrasjonsfoto: Kurt Lekanger

Ifølge avisa ga Trump i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet.

Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.

Les også

Forbudet gjør at teknologiselskapet ikke kan kjøpe deler og skaffe seg teknologioppdateringer fra selskaper som Google og Micron uten å søke godkjenning fra USAs regjering.

Men forbudet har ikke offisielt trådt i kraft ettersom administrasjonen utstedte en tillatelse for å gi Huaweis leverandører og brukere mer tid til å finne alternative løsninger.

Den nye fristen er satt til 19. november.

(©NTB)

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.