JUSS OG SAMFUNN

USA tester digital-TV på PC

Allmennkringkasteren PBS og prosessor-produsenten Intel skal levere en simultansending på TV og PC i november. Via samme digitale TV-signal skal interaktivt TV-innhold tas inn av et testpanel som sitter på PCer med Intels prosessorer.

Herman Berg
27. okt. 1998 - 17:33

10. og 11. november sender Public Broadcasting Service (PBS) dokumentaren "Frank Lloyd Wright" som en del av "PBS Digital Week". PBS er USAs viktigste selskap for allmennkringkasting og eies av 350 TV-stasjoner over hele landet.

Nå går selskapet sammen med verdens største produsent av mikroprosessorer, Intel, for å kringkaste en litt spesiell TV-dokumentar.

Samtidig som programmet går på luften, formidles tilleggsinnhold over det digitale TV-signalet. Et testpanel bestående av Intel- og PBS-ansatte har fått utplassert datamaskiner med prosessorer som gir mulighet for å motta digital-TV-signaler.

Panelet skal teste ut innhold som ikke vises i TV-programmet. Det inkluderer ekstra filmbiter, en historisk video av arkitekt Wright som intervjues av den kjente amerikanske TV-reporteren Mike Wallace og virtuelle visitter til tre kjente bygninger som arkitekten har tegnet.

- Denne hendelsen signaliserer at et nytt medium er født, sier John Hollar i PBS Learning Ventures i en pressemelding. Han sikter til det å kunne sende ekstra informasjon simultant med TV-sendingene.

- Forestill deg mulighetene ved å kringkaste et glimrende dokumentarprogram samtidig som man sender ut undervisningsinformasjon, alt innen samme digital signal, sier han.

Intel har på sin side størst interesse av å gjøre det som står i deres makt for å spre PCen som massemedium. Ifølge Reuters finnes Intels mikroprosessorer i rundt 90 prosent av alle nye PCer som blir solgt og drøyt 40 prosent av alle amerikanske hjem har personlige datamaskiner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.