USA tester digital-TV på PC

Allmennkringkasteren PBS og prosessor-produsenten Intel skal levere en simultansending på TV og PC i november. Via samme digitale TV-signal skal interaktivt TV-innhold tas inn av et testpanel som sitter på PCer med Intels prosessorer.

10. og 11. november sender Public Broadcasting Service (PBS) dokumentaren "Frank Lloyd Wright" som en del av "PBS Digital Week". PBS er USAs viktigste selskap for allmennkringkasting og eies av 350 TV-stasjoner over hele landet.

Nå går selskapet sammen med verdens største produsent av mikroprosessorer, Intel, for å kringkaste en litt spesiell TV-dokumentar.

Samtidig som programmet går på luften, formidles tilleggsinnhold over det digitale TV-signalet. Et testpanel bestående av Intel- og PBS-ansatte har fått utplassert datamaskiner med prosessorer som gir mulighet for å motta digital-TV-signaler.

Panelet skal teste ut innhold som ikke vises i TV-programmet. Det inkluderer ekstra filmbiter, en historisk video av arkitekt Wright som intervjues av den kjente amerikanske TV-reporteren Mike Wallace og virtuelle visitter til tre kjente bygninger som arkitekten har tegnet.

- Denne hendelsen signaliserer at et nytt medium er født, sier John Hollar i PBS Learning Ventures i en pressemelding. Han sikter til det å kunne sende ekstra informasjon simultant med TV-sendingene.

- Forestill deg mulighetene ved å kringkaste et glimrende dokumentarprogram samtidig som man sender ut undervisningsinformasjon, alt innen samme digital signal, sier han.

Intel har på sin side størst interesse av å gjøre det som står i deres makt for å spre PCen som massemedium. Ifølge Reuters finnes Intels mikroprosessorer i rundt 90 prosent av alle nye PCer som blir solgt og drøyt 40 prosent av alle amerikanske hjem har personlige datamaskiner.

Til toppen