USA Today vandalisert

En av USAs mest kjente aviser har fått sitt nettsted hacket. Vandalene la ut flere "nyheter", og artiklene lå ute i flere timer.

Internett-utgaven av den amerikanske avisen USA Today ble tatt av nettet i tre timer tidlig fredag morgen, etter at vandaler byttet ut artikler på siidene med egenforfattede verk. Ifølge en melding på avisens nettsted, var sidene nede i tre timer, mens avisen prøvde å fikse problemene og fjerne de illegitime artiklene.

Les også

Der data-angrep er lovlig
Sikkerhetsekspertenes nettsider vandalisert
Burger King grillet for tredje gang
Brasilianske kriminelle herper norske nettsteder
Massiv nett-tagging tvinger hackerside til å gi opp
Nettvandaler og punkere protesterte mot Grand Prix
NTNU offer for vandaler
Norway Post-vandal arrestert
DU kan komme i :fengsel!
Norske nettsider vandalisert

Nettavis-hacking kan få store konsekvenser, da folk stoler på nyhetskilder for for eksempel finansinformasjon. Om noen hadde lagt ut kursdrivende informasjon om et selskap på nettstedet, kunne dette ført til milliontap, eventuelt milliongevinst - sistnevnte for en eventuell utspekulert skurk. Nå var det ikke noe slikt som ble lagt ut på USA Todays sider, men heller "artikler" av mer politisk karakter..

Ifølge The Register handlet en av artiklene om å rakke ned på Frankrike og Islam, og denne har en slags signatur fra skurken vedheftet.

Den andre artikkelen hevder at USAs 9th Circuit Court, den største av de 13 føderale rettskretsene og kjent blant annet fra Napster-saken, har avgjort at Pentagon er i konflikt med grunnloven, siden bygget er formet litt for mye som en davidsstjerne. Pentagon skal bygges om i rombe-form, skriver vandalene i artikkelen, som inneholder en solid dose skrivefeil.

Til toppen