BEDRIFTSTEKNOLOGI

USAs justisdepartement vraker Microsoft for Corel

Hittil har verdens fremste Microsoft-jeger, USAs justisdepartement, vært like avhengig av Microsoft-produkter som alle andre. Antimonopolismens fyrtårn har endelig undertegnet en avtale med monopolistens konkurrent, Corel.

Eirik Rossen
25. jan. 2000 - 01:49

Avtalen gjelder 55.000 brukerlisenser i tre år. Den omfatter tre WordPerfect Office-varianter - 2000 Standard, 2000 Professional og den spesialiserte Law Office 2000 - samt talegjenkjenneren Dragon Naturally Speaking. Den omfatter også Internett-baserte tjenester innen lisensstyring, support og opplæring.

Corel har ikke oppgitt hvor mye avtalen er verdt. I sin markedsføring gjør selskapet et poeng av at dets avgifter er lavere enn Microsofts.

Corel har ved flere anledninger gått rettens vei for å vinne innpass i det offentlige markedet i USA og Canada. I juni i fjor gikk den kanadiske regjeringen med på å betale Corel 9,9 millioner kanadiske dollar (rundt 55 millioner norske kroner) da Corel klaget over at Microsoft urettmessig hadde fått en kontrakt på 300.000 brukerlisenser. I desember kunngjorde Corel en tilsvarende sak mot USAs arbeidsdepartement.

Corel mener offentlige organisasjoner har mye å vinne på å velge WordPerfect:


WordPerfect jakter på kommunenorge
Sun deler ut Office-konkurrent - gratis
Også Corel med utleieordning
WordPerfect med kraftig vekst i det offentlige

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.