RESULTATERFINANS

Usikker fremtid for Hydros IT-selskap

Hydro IS Partner risikerer nok et stort tilbakeslag i forbindelse med Statoil-Hydro fusjonen.

29. jan. 2007 - 10:32

Hydro IS Partner er Hydros delvis fristilte datterselskap og underleverandør av IT-tjenester. I praksis har selskapet tre store kunder som kjøper deres tjenester, noe som nå viser seg å gjøre selskapet sårbart.

For nå splittes Hydro opp. Gjødseldivisjonen Yara er skilt ut og er ikke lengre kunder. I tillegg skal nå gass/olje-divisjonen gå sammen med Statoil og Statoil inngikk rett før fusjonen en milliardavtale med IBM.

Hydro IS-sjefen medgir at man ikke har mye annet å støtte seg på.

- Vi leverer i dag tjenester til Yara, Hydro Aluminium og Olje og energi. Det andre blir smått, medgir Ivar Arne Børset, administrerende direktør i Hydro IS Partner til digi.no

Det har allerede bydd på utfordringer for IT-selskapet. I september ifjor sa Yara opp store deler av sin avtale med Hydro IS Partner og den fikk IBM i januar i år.

    Les også:

I motsetning til et annet selskap i tilsvarende situasjon, Posten-eide ErgoGroup, har ikke Hydro IS Partner klart å bygge opp en vesentlig kundeportefølje ved siden av sine eiere. Dermed står selskapet overfor store utfordringer nå som Yara gikk til IBM og Statoil skal fusjonere med Hydros olje- og gass-divisjon.

IBM fikk ifjor en omfattende avtale med Statoil. Dermed kan Hydro IS partner risikere å miste også det andre av de tre benene selskapet i praksis står på, men det vil Børset foreløpig ikke kommentere.

- Vi har egentlig fint lite å si. Vi jobber med saken og det vil komme endel informasjon fremover, er alt Børset vil si til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.