Utflating på toppen

Etter den sterke oppgangen onsdag, og tilbakeslaget torsdag, viste IT-indeksen tendenser til utflating fredag. Ask ble dagens taper etter at konkurenten InFocus i ettermiddag måtte sende ut resultatvarsel til markedet.

Etter den sterke oppgangen onsdag, og tilbakeslaget torsdag, viste IT-indeksen tendenser til utflating fredag. Ask ble dagens taper etter at konkurenten InFocus i ettermiddag måtte sende ut resultatvarsel til markedet.

IT-indeksen la fredag på seg med 0,36 prosent tilsvarende 5,3 poeng til 1493,2 poeng. Etter flere uker med oppgang og en foreløpig topp på onsdag, blir dagens beskjedne oppgang å betrakte som en utflating, tatt i betraktning den negative reaksjonen i går.

Utviklingen i totalindeksen var noe bedre enn i IT-indeksen i dag og endte på 1377,6 poeng etter en oppgang på 0,8 prosent.

Fall i Ask-aksjen på 6,3 prosent til 89 kroner mot slutten av dagen må ta mye av skylden for den beskjedne utviklingen i IT-indeksen fredag. Nedgangen kom som en reaksjon på at den amerikanske konkurrenten InFocus så seg nødt til å sende ut et varsel til markedet da børsene i USA åpnet i ettermiddag norsk tid. Selskapet rapporterte at resultatet for første kvartal kan ligge så mye som 25 prosent lavere en konsensusestimatet fra First Call antyder, og dette har tydelig satt en støkk i endel optimistiske Ask-investorer.

- Mange analytikere har lagt inn fortsatt fete marginer i sine estimater. Disse analysene må nok revideres etter dette, sier en analytiker til digi.no.

Utslagene var store også i Evercom Network, men for PC-fabrikanten gikk det andre veien. Selskapet meldte om å ha tatt over distribusjonen av Panasonics dataprodukter i Norge, en produktgruppe som i 1997 utgjorde 205 millioner kroner i omsetning. Evercom la på seg med 10,5 prosent til 42 kroner, og ble dermed dagens børsvinner blant IT-selskapene.

Oppgang ble det også for Visma, en aksje som har hatt positiv utvikling de siste dagene.

- Dette er nok en av de aksjene som har blitt glemt mens det ellers har vært oppgang for IT-selskapene på børsen. Visma er fortsatt et rimelig restruktureringscase, sier analytikeren. En annen analytiker digi.no antyder at en notis i Kapital Data, som antyder en oppgang på mellom 15 og 80 prosent på et års sikt, kan ha vært utslagsgivende for oppgangen som endte på 5,8 prosent til 5,45 kroner.

Merkelig nok ble det også oppgang i PC-Systemer fredag, til tross for at aksjen var ekslusiv utbytte (0,18 kroner per aksje) fredag.

- Dessuten ble det kjent at Navision vil satse sterkere i det norske markedet. Sammen med Merkantildatas aggressive oppkjøp av Concorde-leverandører får jeg ikke denne oppgangen til å henge på greip, sier analytikeren.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for i underkant av 1,8 milliarder kroner fredag.

Til toppen