UTVIKLING

Utfordrer med norsk Ajax-bibliotek

Norske Frost Innovation utfordrer blant annet Microsoft med sitt eget Ajax-bibliotek for ASP.NET.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2007 - 11:16

Frost Innovation lanserte tidligere denne måneden Gaia Ajax Widgets, et Ajax-bibliotek for Microsofts ASP.NET. Ifølge Thomas Hansen, utviklingssjef i Frost Innovations, er selskapet den eneste kommersielle leverandøren av slike biblioteker i Norge. Men han innrømmer at selskapet må konkurrere i et internasjonalt marked som er beinhardt.

Gaia Ajax Widgets er kompatibelt med Microsoft ASP.NET Ajax, men er egentlig et alternativ. Hansen forteller at Frost Innovation ønsker å lage et bedre og enklere bibliotek enn det som finnes fra før. Blant annet har selskapet laget et komplett klient-API for

å kunne manipulere HTML-elementer. Dette er et alternativ til å tegne opp all HTML for hver gang, noe som ifølge Hansen vil redusere nettverkstrafikken med opptil 90 prosent.

Gaia Ajax Widgets skal også være alene om å kunne inkludere JavaScript-filer dynamisk i såkalte Ajax Callbacks.

Gaia Ajax Widgets er i utgangspunktet gratis, men websider som tar det i bruk vil da inkludere en liten lenke til produktets nettsted.

En helt komplett utgave av biblioteket koster normalt 299 dollar. Det er også mulig å få kjøpe en versjon som inkluderer hele kildekoden, men denne har en helt annen pris.

Gaia Ajax Widgets-bibliotektet er tilgjengelig på denne siden.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.