SKYPE

Utsetter å droppe støtten for den klassiske Skype-klienten

Mange misliker den nye versjonen.

Samtalevinduene i (f.v) Skype 7, Skype 8 og Skype 12.
Samtalevinduene i (f.v) Skype 7, Skype 8 og Skype 12. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. aug. 2018 - 21:00

Microsoft har bestemt seg for å vente med å avvikle støtten for den tradisjonelle Skype-klienten, Skype 7, også kalt Skype Classic. Dette skriver ZDNet og viser til et innlegg i Microsofts Skype-forum.

Det var den 16. juli i år at Microsoft kunngjorde at Skype 7-støtten skulle avvikles den 1. september, samtidig som at selskapet lanserte Skype 8

Opp- eller nedgradering?

Problemet er at mange oppfatter det som en nedgradering å oppgradere til Skype 8. For selv om den nye utgaven har en del funksjonalitet som versjon 7 mangler, så gjelder også det motsatte. I tillegg er det mange som misliker brukeropplevelsen i Skype 8, som er ganske annerledes enn i versjon 7. 

Reaksjonene på kunngjøringen i juli lot ikke vente på seg. Da Microsoft mandag fortalte at avviklingen av støtten for Skype 7 er utsatt inntil videre, hadde det kommet mer enn 400 innlegg i tråden.

Lover forbedringer

Microsoft lover dessuten å lytte til tilbakemeldingene fra brukerne. Det loves også at selskapet faktisk jobber med å bringe all den funksjonaliteten bruker nå ber om, til Skype 8. 

En komplett oversikt over alle Skype-utgavene til ulike plattformer, finnes på denne siden. For eksempel kan brukerne av Windows 10 kan også benytte den enklere Microsoft Store-utgaven (versjon 12). 

Mislikte også mobilutgavene: – Dette er den verste oppdateringen jeg noen gang har sett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.