LØNN

Utviklere deler lønna på Twitter: – Ja, jeg er underbetalt. Det er ikke en god følelse

Utviklere deler årslønn og mini-cv på Twitter.

Hva tjener du? Utviklere tvitrer årslønn og mini-cv.
Hva tjener du? Utviklere tvitrer årslønn og mini-cv. runeer
21. feb. 2020 - 15:38

Hvor komfortable folk er med å fortelle hva de tjener, varierer. 

På selveste valentinsdagen tvitret utvikleren Sara Viera en liste med fakta om seg selv og sin karriere, og nederst på lista skrev hun lønna si.

Alle som er interessert kan se at hun tjener 81.000 euro i året, det vil si rundt 820.000 kroner. Hun forklarer også at det er bruttolønn og at hun har en (etter norske forhold) dyr helseforsikring.

 

Ifølge Kode24 svarte rundt 120 utviklere på tweeten fra Virea. 

Tweeten har inspirert utviklere til å fortelle hva de tjener, også de som tjener under halvparten av hva Viera gjør.

 

På Teknisk Ukeblad Medias Diskusjon.no har det imidlertid vært flere samtaler mellom utviklere der formålet har vært å avklare hva det er grunn til å forvente i lønn.

Som utvikleren Arya gjorde i 2013, da hun spurte og samtidig begynte selv med en liste som inneholdt omtrent det samme som Sara Vieras liste, og årslønn.

Digis lønnskalkulator, utviklet av journalist og utvikler Erlend Tangeraas Lygre, er et verktøy som mange av leserne har tatt i bruk. Over 12.000 ganger har digi-lesere registrert yrkesbakgrunn, utdannelse og lønnen sin i lønnskalkulatoren. 

Årsaken til at interessen for andres lønn er såpass høy i IT-bransjen, kan være at IT-lønninger i høy grad bestemt gjennom forhandlinger. 

Andre arbeidstakere forholder seg til tariffavtaler og forhåndsbestemte satser, eller gjør som ingeniørene og får lønnsinformasjon gjennom fagforeninger.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.