Vaio - snadder på japansk

Sony viser nå frem sine nye Vaio-maskiner. Hvor mye avansert teknologi er det egentlig plass til i så små bokser?

Sony viser nå frem de siste modellene i Vaio-serien - en gruppe datamaskiner som har utmerket seg med ekstremt kompakt design og høy ytelse. Nå blir det bare mer og mer av det samme fra japanerne.

Modellen PCG-U1 har en 6,4-tommers TFT LCD-skjerm, og veier 820 gram. Den andre modellen, PCG-C1 MSX, har MPEG2-enkoder og eksternt TV-kort, så den kan brukes til videooopptaker.

U1 har en rekke ekstra taster, hjul og knapper som skal gjøre det enkelt å bruke den selv når en står oppreist og holder den i hendene. Blant annet har den ordbok-funksjon av samme type som moderne mobiltelefoner.

Maskinen har en Crusoe TM5800 867MHz prosessor, 256MB RAM (maksimum 384MB), 20GB harddisk, 10BASE-T/100BASE-TX, to USB porter, og IEEE1394-terminal (FireWire), skriver AsiaBizTech.

Den kjører på Windows XP home edition, og batteriene lar den gjøre det i mellom 2,5 og fire timer før de gir opp.

PCG-C1MSX har endel andre funksjoner. I tillegg til å se ut som en tidligere Vaio-modell, har den faktisk MPEG2-enkoder som gjør at den kan ta opp video i DVD-formatet, rett på harddisk. På 20 GB harddisk anslås det at det er plass til 11 timer video.

C1 MSX leveres med en ekstern pluggeboks som har både TV-inn, USB, Ethernett-plugg og utgang for ekstra skjerm.

AsiaBizTech klarer ikke helt bestemme seg for om det er 20 eller 40 GB harddisk i maskinen, men bortsett fra det er spesifikasjonene omtrent de samme som den andre Vaioen.

I tillegg har den BlueTooth-grensesnitt, leveres med kort for trådløst nettverk (802.11b), 56k modem, FireWire og et 350.000-pixlers CCD-kamera.

Den kjører også på WWin XP, og veier nesten en kilo.

Sony regner med den minste maskinen, U1, vil koste rundt 10.000 kroner ved lansering, mens PCG-C1 MSX vil havne på cirka 15.000. Hva de vil koste når de kommer til Norge er uklart.

Se flere bilder her (japanske sider):

Se mer av PCG-U1
Se mer av PCG-C1MSX

Til toppen