Vandaliseringsrekord for datasnoker

Datasnokene i Pentaguard har gjennomført en av de største og mest systematiske vandaliseringskampanjene mot regjeringers nettsider noensinne.

Datasnokene i Pentaguard har gjennomført en av de største og mest systematiske vandaliseringskampanjene mot regjeringers nettsider noensinne.

En gruppe rumenske datasnoker som kaller seg Pentaguard har gjennomført det datasikkerhetssiden Attrition kaller en av de største og mest systematiske regjerings-rettede 'defacements' noensinne.

Defacing, eller vandalisering, er betegnelsen som brukes når noen bryter seg inn på webserveren og gjør forandringer på sidene som ligger der.

Selv Attritions kommentator, som vanligvis ikke lar seg imponere av vandaliseringen de dokumenterer, synes forbløffet over omfanget av Pentaguards bedrifter.

Gruppen har den siste tiden vandalisert 26 nettsider i Australia, USA og Storbritannia. Det faktum at det ikke dreier seg om en mengde sider på en server eller innenfor en gruppe av servere - men for forskjellige deler av regjeringen i tre land, gjør vandaliseringen mer omfattende enn Attrition har observert tidligere.

Blant sidene som fikk smake Pentaguards budskap om mer porno, flere MP3-filer og en anmodning til DoS-eren sysop om å slutte å angripe Undernet, finner vi både større og mindre nettsider for forskjellige grener av regjeringen i de tre landene. Pentaguard

har en mengde vandaliseringer av militære og regjeringsnettsider bak seg. De har blant annet angrepet sider i Kina, Kuwait, Romania, Georgia og Vietnam.

Til toppen